fbpx

Fotogenična klop nad Bledom

Potovanja

Ena izmed največkrat fotografiranih klopi v Sloveniji se nahaja na Ojstrici nad Bledom.

Ena izmed največkrat fotografiranih klopi v Sloveniji se nahaja na Ojstrici nad Bledom, od koder imamo prečudovit razgled na Blejsko jezero, Gorenjsko ravan, Kamniške Alpe in Karavanke.


Pot na Ojstrico je relativno nezahtevna in jo lahko osvoji skoraj vsak. Avtomobil pustite parkiran pri avtokampu Zaka, potem pa se skozi gozd povzpnite na 661 metrov visoko Ojstrico. Od tam lahko pot nadaljujete na Malo in Veliko Osojnico, ki sta od znamenite klopce oddaljeni še dodatnih 20 minut.

bled: “Če si gorenjka, ti je Bled blizu, le ta pa očara vsakega tujca in tam imaš, kar dosti kulinarične ponudbe. Jaz vedno vse moje tujce peljem na Bled, pred tem jim doma pripravim slovensko kosilo, ker vem, da je moja kuhinja doma najboljša, nato pa sledi panorama, Bled je čaroben in tam se posladkamo bodisi z kremno rezino ali čim drugim, torej Bled je sladica za na koncu… vožnja do otoka, s kočijo… ali pa le sprehod okoli jezera… še nihče ni ostal ravnodušen!”

Vir fotografij: Pixabay, Stockpholio


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • [SLIKOVITO] s Tomom Vebrom
  Tom Veber, svobodni umetnik in kulturni delavec pravi: "Izčrpan sem, zmeraj težje najdem ravnovesje med delom in prostim časom. Kot svoboden umetnik je moje delo, in posledično s tem povezan zaslužek, velikokrat podvrženo negotovosti."
 • [SLIKOVITO] z Lidijo Bašič Jančar: Ko imamo vsega dovolj, …
  Ko imamo vsega dovolj, bi se najraje skrili v mišjo luknjo.
 • [SLIKOVITO] z Nomi Hrast
  »Poženem kolo ravnovesja in se poiščem v dnevih, ki prihajajo.« To je misel izpod peresa Andreja H. Štruca, ena izmed mnogih, ki v zadnjih mesecih krasijo Maribor.
 • Ni vsa lokalna hrana ekološka
  Toliko kolikor je ljudi, toliko je različnih načinov prehranjevanja, različnih okusov, različnih odtenkov barv na krožnikih. Nekateri se oskrbujejo s hrano iz slovenskih kmetij, določeni pazijo, da te kmetije hrano pridelujejo na izključno ekološki način. Drugi spet kupujejo hrano v trgovini in posegajo večinoma po predelanih živilih slovenskih blagovnih znamk, tretjim pa je vseeno, od […]
 • SLIKOVITO z Lidijo Bašič Jančar – Kako vzljubiti neljuba čustva?
  Vemo, da imajo čustva svoj pomen. Nesmiselno bi bilo, da bi določeno čustvo, ki nam ni ljubo, želeli izničiti. Neljuba čustva nam predstavljajo določeno breme, s katerim težko shajamo. Izziv je morda prav v tem, da poskušamo čustvom ZAUPATI, da vstopajo oz. se pojavijo prav z določenim namenom in da se nikoli ne pojavijo brez […]