fbpx

Fotogenična klop nad Bledom

Potovanja

Ena izmed največkrat fotografiranih klopi v Sloveniji se nahaja na Ojstrici nad Bledom.

Ena izmed največkrat fotografiranih klopi v Sloveniji se nahaja na Ojstrici nad Bledom, od koder imamo prečudovit razgled na Blejsko jezero, Gorenjsko ravan, Kamniške Alpe in Karavanke.


Pot na Ojstrico je relativno nezahtevna in jo lahko osvoji skoraj vsak. Avtomobil pustite parkiran pri avtokampu Zaka, potem pa se skozi gozd povzpnite na 661 metrov visoko Ojstrico. Od tam lahko pot nadaljujete na Malo in Veliko Osojnico, ki sta od znamenite klopce oddaljeni še dodatnih 20 minut.

bled: “Če si gorenjka, ti je Bled blizu, le ta pa očara vsakega tujca in tam imaš, kar dosti kulinarične ponudbe. Jaz vedno vse moje tujce peljem na Bled, pred tem jim doma pripravim slovensko kosilo, ker vem, da je moja kuhinja doma najboljša, nato pa sledi panorama, Bled je čaroben in tam se posladkamo bodisi z kremno rezino ali čim drugim, torej Bled je sladica za na koncu… vožnja do otoka, s kočijo… ali pa le sprehod okoli jezera… še nihče ni ostal ravnodušen!”

Vir fotografij: Pixabay, Stockpholio


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko se vse podre kot domine …
  Pred petimi leti, se mi je po ločitvi in dogovoru glede skrbništva sina, v zasebnem življenju ponovno nasmehnila sreča. Priznam, da nisem pričakovala, niti nisem iskala novega razmerja.
 • Pohvala da ljudem krila
  Letošnja akcija Ustavi se! je bila posvečena komunikaciji, ki je temelj kakovostnih odnosov. Velikokrat pozabljamo, kako pomemba je pri tem pohvala, zato so v Lidlu Slovenija interno nagradno aktivacijo zgradili okrog nje. Svoje zaposlene so povabili, da predlagajo sodelavke in sodelavce, ki skrbijo za dobro voljo v delovnem okolju in so vir pozitivne energije. Prejeli […]
 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.