fbpx

Kjer je volja, je tudi pot: Anja Oražem

A.nja, A.nja pravi

Sem Anja, stara 28 let, prihajam iz Ribnice, sem mamica dveh sončkov, po poklicu pa diplomirana inženirka živilstva in prehrane. Poleg tega sem še žena, hčerka in prijateljica. Kako slalomiram med vsemi temi “nazivi”?

Včasih se še sama sprašujem, kako mi sploh uspeva, ampak če sem iskrena, mi gre zdaj bolje, kot mi je šlo pred leti, ko sem bila “samo” študentka (smeh). Verjetno sem tak tip človeka, ki potrebuje ogromno motivacije, da stvari tečejo tako, kot morajo. Moja največja motivacija za trud sta moja dva sončka, sin Patrik in hčerka Sara; odkar imam njiju, mi ni nič težko, skratka dala sta mi smisel življenja. Pri vseh mojih podvigih pa bi bilo seveda mnogo težje brez stalne spodbude družine, moža in prijateljev, ki mi stojijo ob strani in me brezpogojno podpirajo.

Danes hitro izgubimo sami sebe, če si ne znamo utrgati trenutkov zase, kako se sprošča Anja?

Seveda se je ob vseh teh obveznostih potrebno kdaj pa kdaj tudi “odklopiti”. Sproščam se na način, da gremo z družino na sprehod (včasih tudi sama), pogosto si zavrtim všečno glasbo in malo pomeditiram, občasno si skupaj z možem privoščiva odhod na bazen, sama pa si večkrat vzamem čas za večurni klepet s kakšno od prijateljic in pa nekajkrat na leto si privoščim manikuro.

Moj življenjski slogan je KJER JE VOLJA, JE TUDI POT!

Če bi lahko izbirala: mlad, radoživ ljubimec, poln življenja ali moder in zanesljiv partner?

Glede na to, da sem poročena, lahko sklepate, da mi bolj odgovarja moder in zanesljiv partner, kot pa mlad, radoživ ljubimec (smeh).

Kaj Anji barva življenje, so to lepi odnosi, potovanja, hobiji, strast v poklicu?

Življenje mi v najlepše barve obarvajo moji prijatelji, s katerimi sem preživela že ogromno lepih, nepozabnih trenutkov in upam, da jih bo v prihodnosti še mnogo, mnogo!

Kakšen je Anjin sanjski moški?

Moj sanjski moški je moški, ki me podpira v dobrem in slabem, se smeje z menoj v veselih in joče v žalostnih trenutkih, me zna kdaj pa kdaj presenetiti in vedno spraviti v dobro voljo. Pri meni štejejo drobne malenkosti. Skratka moj sanjski moški je moj mož, ki se poleg tega, da je zelo ljubeč partner, odlično znajde tudi v vlogi očeta najinih otrok.

Kaj je za vas sreča?

Zame je sreča to, da smo jaz in moji najdražji ZDRAVI; ker če smo zdravi, lahko dosežemo vse, kar si res močno želimo.


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • [SLIKOVITO] s Tomom Vebrom
  Tom Veber, svobodni umetnik in kulturni delavec pravi: "Izčrpan sem, zmeraj težje najdem ravnovesje med delom in prostim časom. Kot svoboden umetnik je moje delo, in posledično s tem povezan zaslužek, velikokrat podvrženo negotovosti."
 • [SLIKOVITO] z Lidijo Bašič Jančar: Ko imamo vsega dovolj, …
  Ko imamo vsega dovolj, bi se najraje skrili v mišjo luknjo.
 • [SLIKOVITO] z Nomi Hrast
  »Poženem kolo ravnovesja in se poiščem v dnevih, ki prihajajo.« To je misel izpod peresa Andreja H. Štruca, ena izmed mnogih, ki v zadnjih mesecih krasijo Maribor.
 • Ni vsa lokalna hrana ekološka
  Toliko kolikor je ljudi, toliko je različnih načinov prehranjevanja, različnih okusov, različnih odtenkov barv na krožnikih. Nekateri se oskrbujejo s hrano iz slovenskih kmetij, določeni pazijo, da te kmetije hrano pridelujejo na izključno ekološki način. Drugi spet kupujejo hrano v trgovini in posegajo večinoma po predelanih živilih slovenskih blagovnih znamk, tretjim pa je vseeno, od […]
 • SLIKOVITO z Lidijo Bašič Jančar – Kako vzljubiti neljuba čustva?
  Vemo, da imajo čustva svoj pomen. Nesmiselno bi bilo, da bi določeno čustvo, ki nam ni ljubo, želeli izničiti. Neljuba čustva nam predstavljajo določeno breme, s katerim težko shajamo. Izziv je morda prav v tem, da poskušamo čustvom ZAUPATI, da vstopajo oz. se pojavijo prav z določenim namenom in da se nikoli ne pojavijo brez […]