fbpx

Frankfurt: več kot le finančna prestolnica Nemčije

Novice

Frankfurt, skozi katerega teče reka Majna, danes ne slovi le po finančništvu, sejmih in transportu, …

Frankfurt, skozi katerega teče reka Majna, danes ne slovi le po finančništvu, sejmih in transportu, temveč tudi po izjemni kulturni ponudbi, nakupovalnih možnostih in številnih znamenitostih.

Med njimi so npr. Römerberg, stari del mesta z mestno hišo iz 15. stoletja, glavna frankfurtska katedrala Kaiserdom, Stara opera in mestni predel Sachsenhausen, ki je znan po najboljših in najstarejših pivnicah v mestu. Tu si je vsekakor potrebno privoščiti kozarec okusnega jabolčnega vina, ki že več kot 250 let velja za frankfurtsko nacionalno pijačo.

Vsako leto avgusta v mestu poteka tudi Festival jabolčnega vina, v začetku maja se s Festivalom zelene omake slavi tradicionalno frankfurtsko omako iz sedmih zelišč, v začetku avgusta pa mesto zaživi ob tradicionalni ljudski veselici Mainfest na Römerbergu in rečnem bregu Majne. Moderno mesto z izjemnim arhitekturnim videzom pa je ob enem tudi dom mnogih kulturnih ustanov – med njimi je kopica muzejev na t.i. muzejskem bregu.

VEČ


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko se vse podre kot domine …
  Pred petimi leti, se mi je po ločitvi in dogovoru glede skrbništva sina, v zasebnem življenju ponovno nasmehnila sreča. Priznam, da nisem pričakovala, niti nisem iskala novega razmerja.
 • Pohvala da ljudem krila
  Letošnja akcija Ustavi se! je bila posvečena komunikaciji, ki je temelj kakovostnih odnosov. Velikokrat pozabljamo, kako pomemba je pri tem pohvala, zato so v Lidlu Slovenija interno nagradno aktivacijo zgradili okrog nje. Svoje zaposlene so povabili, da predlagajo sodelavke in sodelavce, ki skrbijo za dobro voljo v delovnem okolju in so vir pozitivne energije. Prejeli […]
 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.