fbpx

Frankfurt: več kot le finančna prestolnica Nemčije

Novice

Frankfurt, skozi katerega teče reka Majna, danes ne slovi le po finančništvu, sejmih in transportu, …

Frankfurt, skozi katerega teče reka Majna, danes ne slovi le po finančništvu, sejmih in transportu, temveč tudi po izjemni kulturni ponudbi, nakupovalnih možnostih in številnih znamenitostih.

Med njimi so npr. Römerberg, stari del mesta z mestno hišo iz 15. stoletja, glavna frankfurtska katedrala Kaiserdom, Stara opera in mestni predel Sachsenhausen, ki je znan po najboljših in najstarejših pivnicah v mestu. Tu si je vsekakor potrebno privoščiti kozarec okusnega jabolčnega vina, ki že več kot 250 let velja za frankfurtsko nacionalno pijačo.

Vsako leto avgusta v mestu poteka tudi Festival jabolčnega vina, v začetku maja se s Festivalom zelene omake slavi tradicionalno frankfurtsko omako iz sedmih zelišč, v začetku avgusta pa mesto zaživi ob tradicionalni ljudski veselici Mainfest na Römerbergu in rečnem bregu Majne. Moderno mesto z izjemnim arhitekturnim videzom pa je ob enem tudi dom mnogih kulturnih ustanov – med njimi je kopica muzejev na t.i. muzejskem bregu.

VEČ


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Alarm in srčni reset
  Kip sem. Okamenela. Kaj se dogaja?! Ne morem se premikati! Kot bi bila ujeta pod največjo skalo, kar sem jih kdaj videla. Sanjam z odprtimi očmi? Ne, tu sem, budna, a brez moči.
 • Skozi oči življenja
  Budilka me kljub močnemu zvonjenju ni več spravila iz postelje. Glava je delala na polno, ampak telo ni več ubogalo, ni več delalo. Kapitulirala sem.
 • Kaj vse sem zaradi ne ljubezni in pretepanja doživel
  Moje življenje v otroštvu je bilo, kot je povedal psihoterapevt, povsem uničeno.
 • Petra Petravič: Spoštuj sebe in sogovornika
  Pred dnevi mi je sogovornik zaupaj svojo izkušnjo: »Veste, najtežje je začet in končat s pisanjem.« Pa še kako prav je imel. Če bi me pred mesecem dni vprašali, kaj si mislim o kampanji »Ustavi se«, ki je v letošnji zasnovi fokusirana na pomembnost »ustaviti se za trenutek in prisluhnit drugemu«, bi bil moj zapis […]
 • Ustavi se in se nam pridruži pri reševanju izzivov
  V Lidlu Slovenija bodo v avgustu v sklopu vseslovenske akcije Ustavi se, ki letos v ospredje postavlja komunikacijo, dejavni na svojem Instagram profilu.