fbpx

Izberite smučanje po svojem okusu

Novice

Smučke danes pa postajajo orodje, ki vodi človeka ven v prosto naravo, tja kjer ni megle, kjer sije visoko v planinah zlato sonce.

Izmed vseh športov, ki jih gojimo danes, je gotovo smučanje najstarejše. Smučke so najstarejše orodje, ki so ga poznali že v ledeni dobi, takrat ko je bila naša zemlja še vsa pokrita z ledom in snegom. Smuči so tisto orodje, s katerim so si prebivalci pomagali, da so se premikali po zasneženi in zamrzli zemlji.
Kako pomembne so bile smučke v starih časih, beremo v pravljicah.
Ostjaki, pleme Uralcev v Sibiriji, pripovedujejo, da je prve smuči nosil vremenski bog Tor. Najstarejša pravljica o postanku smuči izvira iz Kavkaza in se nanaša na oba nadangela Gabrijela in Mihaela. Bog ju je poslal na zemljo, ko je bila ta še vsa mehka in močvirnata: ker nista mogla hoditi, sta si privezala na noge nekake deske in z njimi drčala po zemlji.

V najstarejšem času so bile smuči orodje, ki so omogočale, da se je človek lahko premikal po neizmernih zasneženih poljanah, danes pa postajajo orodje, ki vodi človeka ven v prosto naravo, tja kjer ni megle, kjer sije visoko v planinah zlato sončece. povzeto po prispevku o smučanju in smučkah.

Zanima me kam hodite smučati med zimskimi počitnicami tisti, ki imate otroke stare 6-10 let?

Nedasemi: “Mi smo do sedaj hodili v Kranjsko Goro vendar je letos prav odbita cena v Ramadi (bivši Larix), saj želijo imeti za en teden (polpenzion) skoraj 600 eur po osebi (skipass vključen v ceno – vsaj to!), za otroke pa ni nič popusta (razen če je na pomožnem ležišču).
Nimam neke blazne volje prečesavati internet sem in tja za takšne in drugačne ponudbe, me pa zelo zanima kam hodite na smučarijo ostali in kakšna je cena.”

Tema: Smučarija 2016

Izberite smučanje po svojem okusu

Smučanje, sankanje, zimske počitnice, smeh na snegu in tudi nepozabni koncerti – zimski čas je res čudovit! Velik izbor najbolj popularnih smučišč, hotelov in apartmajev v Sloveniji, Avstriji, Italiji, Švici, Franciji, Srbiji ter BiH.

 

 


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko se vse podre kot domine …
  Pred petimi leti, se mi je po ločitvi in dogovoru glede skrbništva sina, v zasebnem življenju ponovno nasmehnila sreča. Priznam, da nisem pričakovala, niti nisem iskala novega razmerja.
 • Pohvala da ljudem krila
  Letošnja akcija Ustavi se! je bila posvečena komunikaciji, ki je temelj kakovostnih odnosov. Velikokrat pozabljamo, kako pomemba je pri tem pohvala, zato so v Lidlu Slovenija interno nagradno aktivacijo zgradili okrog nje. Svoje zaposlene so povabili, da predlagajo sodelavke in sodelavce, ki skrbijo za dobro voljo v delovnem okolju in so vir pozitivne energije. Prejeli […]
 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.