fbpx

Galerija lepega življenja

Novice

Galerija lepega življenja predstavlja grafična dela dvanajstih članov Centra aktivnosti Fužine (CAF). Ti so se na povabilo Modre zavarovalnice udeležili grafične delavnice in pod vodstvom priznane umetnice in pedagoginje Petre Varl in oblikovalskega studia Ljudje v enem dnevu usvojili tehniko sitotiska. Ustvarili so 12 unikatnih grafik na temo lepega življenja.

Kako so nastajali utrinki lepega življenja, ujeti v grafike, si lahko ogledate tukaj:  

Iz doma starejših občanov do razstavljanja na bienalu oblikovanja

Unikatne umetnine si je mogoče ogledati na oglasnih plakatih širom Slovenije in do 24. decembra 2019  v Domu starejših občanov Fužine. Uvrstile so se tudi v spremljevalni program 26. bienala oblikovanja BIO 26 in so do 9. 2. 2020 na ogled  tudi v podhodu Ajdovščina v Ljubljani.

Ker želimo utrinke lepega življenja, upodobljene na grafikah, pričarati čim večjemu številu, smo ustvarili tudi spletno Galerijo lepega življenja. Vsak glas za najljubše grafike v Galeriji bo Modra zavarovalnica spremenila v donacijo za razvoj aktivnosti, ki starejšim omogočajo živeti polnejše, ustvarjalnejše in bolj aktivno življenje.

Vabljeni k ogledu zbirke in glasovanju na www.lepo-zivljenje.si

»Modra zavarovalnica spodbuja osveščanje o izzivih in priložnostih, ki jih prinašajo demografske spremembe, načrtovanje aktivnega življenja po upokojitvi, medgeneracijsko sodelovanje. Podpora aktivnostim, ki starejšim omogočajo živeti polnejše, ustvarjalnejše in bolj aktivno življenje, predstavlja dodaten korak na poti uresničevanja poslanstva Modre: da po upokojitvi živimo enako kakovostno kot pred njo.«

je na slavnostni otvoritvi razstave v Domu starejših občanov Fužine poudaril Matija Debelak, član uprave Modre zavarovalnice.

Starejši lahko družbi ponudijo več

V Domu starejših občanov Fužine na področju aktivnega staranja že desetletje deluje Center za aktivnosti Fužine (CAF), središče druženja in aktivnosti za starejše. Skozi udejstvovanje v številnih izobraževalnih vsebinah, različnih športnih vadbah, delavnicah s poudarkom na umetniškem izražanju in ročnih spretnostih ter formalnih in neformalnih druženjih člani Centra vzdržujejo nivo psihofizične aktivnosti, ki spodbuja pozitivno naravnanost. Tovrstne dejavnosti pa predstavljajo le prvi korak v iskanju ponovne družbene potrditve starejših, saj so v teh primerih zgolj odjemalci novih znanj, ne pa tudi njihovi snovalci.

Tako je nastala ideja o platformi, ki bi spodbujala prenos znanja med starejšimi in mlajšimi generacijami. Preko platforme bo starejšim omogočeno, da svoje pridobljeno življenjsko znanje in izkušnje v obliki tečajev in delavnic ponudijo širši zainteresirani publiki. Razvoj platforme bo z donacijo podprla Modra zavarovalnica, ki skozi svoje poslanstvo skrbi za aktivno življenje po upokojitvi.


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko se vse podre kot domine …
  Pred petimi leti, se mi je po ločitvi in dogovoru glede skrbništva sina, v zasebnem življenju ponovno nasmehnila sreča. Priznam, da nisem pričakovala, niti nisem iskala novega razmerja.
 • Pohvala da ljudem krila
  Letošnja akcija Ustavi se! je bila posvečena komunikaciji, ki je temelj kakovostnih odnosov. Velikokrat pozabljamo, kako pomemba je pri tem pohvala, zato so v Lidlu Slovenija interno nagradno aktivacijo zgradili okrog nje. Svoje zaposlene so povabili, da predlagajo sodelavke in sodelavce, ki skrbijo za dobro voljo v delovnem okolju in so vir pozitivne energije. Prejeli […]
 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.