fbpx

Na dopust z vašim štirinožcem

Potovanja

Pes mora biti v avtu zadaj, v posebnem boksu. Na tleh pri nogah ni varno niti za psa, niti za ostale udeležence.

Za nekatere pasje “starše”, potovanje brez njihovih štirinožcev ni popolno. Prav tako kot so priprave in sama pot stresne za nas, vplivajo tudi na našega kosmatinca. Z skrbno pripravo poskrbimo za varno in udobno pot za vse udeležence.

driada: “Pes mora biti v avtu zadaj, v posebnem boksu. Na tleh pri nogah ni varno niti za psa, niti za ostale udeležence. Si predstavljaš kaj bi se zgodilo v primeru prometne nesreče? Poleg tega moraš na meji pokazati izkaznico o cepljenju. Ne glede na zakon, poskrbite za varno in udobno potovanje.”

# Nasvet št. 1

Psa med vožnjo zaščitite s prenosnim transporterjem ali drugo pregrado, ki psu omeji gibanje. Transporter naj bo dovolj velik, da bo lahko pes v njem ležal, sedel in se prosto obrnil.

# Nasvet št. 2

Preden psa vzamete s seboj na daljšo vožnjo, ga pred tem navadite na krajše razdalje in čas postopoma podaljšujte.

# Nasvet št. 3

Tri do štiri ure pred načrtovano vožnjo mu ponudite lahek obrok. Nikoli ga ne hranite med vožnjo, saj mu je lahko zaradi tresljajev slabo.

# Nasvet št. 4

Psa nikoli ne pustite samega v avtu. V vročem vremenu se avto izjemno hitro segreje in četudi pustite okna odprta lahko psa doleti vročinski udar. V izredno hladnem vremenu pa avto deluje kot zmrzovalnik in psa lahko prezebe do smrti.

# Nasvet št. 5

Vzemite njegovo hrano, posode, povodec, plastične vrečke, pribor za česanje, morebitna zdravila in prvo pomoč za živali. Najljubša igrača ali blazina mu bosta pričarali občutek domačnosti.

# Nasvet št. 6

Poskrbite, da je pes čipiran in nosi ovratnico z vašimi podatki kot sta telefonska številka in naslov.

# Nasvet št. 7

Ne dovolite mu, da med vožnjo moli glavo iz avta, saj se lahko hitro poškoduje.

# Nasvet št. 8

Ne pozabite njegovega potnega lista s potrdilom o obveznih cepljenjih.

# Nasvet št. 9

S seboj vzemite dovolj vode in mu jo ponudite vedno, ko naredite postanek.

Vir fotografij: Pixabay, Stockpholio

Mnenja in izkušnje na forumu: Popotovanja


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Pohvala da ljudem krila
  Letošnja akcija Ustavi se! je bila posvečena komunikaciji, ki je temelj kakovostnih odnosov. Velikokrat pozabljamo, kako pomemba je pri tem pohvala, zato so v Lidlu Slovenija interno nagradno aktivacijo zgradili okrog nje. Svoje zaposlene so povabili, da predlagajo sodelavke in sodelavce, ki skrbijo za dobro voljo v delovnem okolju in so vir pozitivne energije. Prejeli […]
 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.
 • Zaveza Sloveniji: prostor za odprto komunikacijo
  Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti je podprlo javno pobudo, saj pristna in odprta komunikacija v praksi pomeni pogoje za uresničevanje strateških usmeritev ministrstva in Vlade pri uresničevanju svojih ciljev.