fbpx

Gaudíjev Park Güell

Potovanja

Park je bil prvotno mišljen kot del stanovanjeske soseske, a so idejo kmalu opustili in nastal je ogromen pisan park.

Priljubljeni španski arhitekt Antonijo Gaudí je vizionar, ki stoji za prečudovitim Parkom Güell, zgrajenim me 1900 in 1914. Park je bil prvotno mišljen kot del stanovanjeske soseske, a so idejo kmalu opustili in nastal je ogromen pisan park.

Gaudíjev nenavaden, organski stil pričara spodnji del parka kot kletko iz reber velikana, valoviti stebri, sestavljeni iz večbarvne lomljene keramike, spominjajo na kapnike in klopi se bohotijo v obliki kače. Do parka se najlažje pripeljemo z metrojem na postajo Lesseps, od tam pa nas čaka še 20 min počasne hoje. Odpiralni čas se navadno razteza od 10. zjutraj do 7. zvečer, vstop pa je brezplačen.

Miš: “Mene je navdušilo mesto kot tako, številni parki in fontane, Gaudi, ki ga je dosti po vsej Barceloni – park Guell, Sagrada Familia, Casa Batlo… , živalski vrt je lep, pa hrib Montjuic z zabaviščnim parkom in cel kup drugimi zadevami, sprehod po Rambli, nujno moraš poskusiti tapase… ob Rambli je zanimiva tržnica…fino se je tudi vozit s podzemno, ko je zunaj vroče… pa kak lokalček s flamencom…Tole mi je na brzino prišlo na misel in to je moje videnje Barcelone.”

Vir fotografij: Pixabay, Stockpholio


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • SLIKOVITO z Nomi Hrast
  Zdi se, da počasi prehajamo nazaj na stare tirnice življenja, pa vendar vsakega izmed nas v mislih spremljajo skrbi in tegobe, ki so povezane s trenutno situacijo.
 • SLIKOVITO z Lidijo Bašič Jančar
  Biti zrel v svoji nezrelosti in živeti »nezrelost« takrat, ko je za to čas, je v resnici najbolj zrelo dejanje.
 • Ekološko + lokalno je idealno!
  Na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano so pripravili akcijo za ozaveščanje širše slovenske javnosti o lokalni ekološki hrani, o tem, kako je pridelana in predelana ekološka hrana, kaj potrošniku zagotavlja zeleni znak za ekološko živilo, pa tudi o koristnosti zauživanja ekoloških živil in podpori slovenskim (lokalnim) ekološkim pridelovalcem in predelovalcem.
 • [SLIKOVITO z Nomi Hrast]
  Kalejdoskop življenja vrtimo vsak dan. Vedno znova zavrtimo mozaik trenutkov, ki nam sestavijo novo, drugačno sliko.
 • Ti povabiš, Radenska časti!
  Na spletni strani www.zaskupaj.si si zagotovite kupon – račun za pijačo bodo namreč poravnali v Radenski!