fbpx

Gaudíjev Park Güell

Potovanja

Park je bil prvotno mišljen kot del stanovanjeske soseske, a so idejo kmalu opustili in nastal je ogromen pisan park.

Priljubljeni španski arhitekt Antonijo Gaudí je vizionar, ki stoji za prečudovitim Parkom Güell, zgrajenim me 1900 in 1914. Park je bil prvotno mišljen kot del stanovanjeske soseske, a so idejo kmalu opustili in nastal je ogromen pisan park.

Gaudíjev nenavaden, organski stil pričara spodnji del parka kot kletko iz reber velikana, valoviti stebri, sestavljeni iz večbarvne lomljene keramike, spominjajo na kapnike in klopi se bohotijo v obliki kače. Do parka se najlažje pripeljemo z metrojem na postajo Lesseps, od tam pa nas čaka še 20 min počasne hoje. Odpiralni čas se navadno razteza od 10. zjutraj do 7. zvečer, vstop pa je brezplačen.

Miš: “Mene je navdušilo mesto kot tako, številni parki in fontane, Gaudi, ki ga je dosti po vsej Barceloni – park Guell, Sagrada Familia, Casa Batlo… , živalski vrt je lep, pa hrib Montjuic z zabaviščnim parkom in cel kup drugimi zadevami, sprehod po Rambli, nujno moraš poskusiti tapase… ob Rambli je zanimiva tržnica…fino se je tudi vozit s podzemno, ko je zunaj vroče… pa kak lokalček s flamencom…Tole mi je na brzino prišlo na misel in to je moje videnje Barcelone.”

Vir fotografij: Pixabay, Stockpholio

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!