fbpx

Gaudíjev Park Güell

Potovanja

Park je bil prvotno mišljen kot del stanovanjeske soseske, a so idejo kmalu opustili in nastal je ogromen pisan park.

Priljubljeni španski arhitekt Antonijo Gaudí je vizionar, ki stoji za prečudovitim Parkom Güell, zgrajenim me 1900 in 1914. Park je bil prvotno mišljen kot del stanovanjeske soseske, a so idejo kmalu opustili in nastal je ogromen pisan park.

Gaudíjev nenavaden, organski stil pričara spodnji del parka kot kletko iz reber velikana, valoviti stebri, sestavljeni iz večbarvne lomljene keramike, spominjajo na kapnike in klopi se bohotijo v obliki kače. Do parka se najlažje pripeljemo z metrojem na postajo Lesseps, od tam pa nas čaka še 20 min počasne hoje. Odpiralni čas se navadno razteza od 10. zjutraj do 7. zvečer, vstop pa je brezplačen.

Miš: “Mene je navdušilo mesto kot tako, številni parki in fontane, Gaudi, ki ga je dosti po vsej Barceloni – park Guell, Sagrada Familia, Casa Batlo… , živalski vrt je lep, pa hrib Montjuic z zabaviščnim parkom in cel kup drugimi zadevami, sprehod po Rambli, nujno moraš poskusiti tapase… ob Rambli je zanimiva tržnica…fino se je tudi vozit s podzemno, ko je zunaj vroče… pa kak lokalček s flamencom…Tole mi je na brzino prišlo na misel in to je moje videnje Barcelone.”

Vir fotografij: Pixabay, Stockpholio


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko gozd zapolni praznino
  Poslušam, ko ne vem, kam. In grem tja, kjer je moja duša doma. Vprašam in slišim. In vem, kaj mi povedati ima, narava. Znova in znova. Pojdi v gozd. Bodi, kot da nisi nič. Šele prazen lahko postaneš spet poln in šele praznina naredi prostor zate, pravega tebe.
 • Obstaja naravni talent za komunikacijo ali se tega naučimo?
  Komuniciranje je del našega vsakdana. Ne moremo ne komunicirati. Vse, kar počnemo, je komunikacija.
 • Alarm in srčni reset
  Kip sem. Okamenela. Kaj se dogaja?! Ne morem se premikati! Kot bi bila ujeta pod največjo skalo, kar sem jih kdaj videla. Sanjam z odprtimi očmi? Ne, tu sem, budna, a brez moči.
 • Skozi oči življenja
  Budilka me kljub močnemu zvonjenju ni več spravila iz postelje. Glava je delala na polno, ampak telo ni več ubogalo, ni več delalo. Kapitulirala sem.
 • Kaj vse sem zaradi ne ljubezni in pretepanja doživel
  Moje življenje v otroštvu je bilo, kot je povedal psihoterapevt, povsem uničeno.