fbpx

Gaudíjev Park Güell

Potovanja

Park je bil prvotno mišljen kot del stanovanjeske soseske, a so idejo kmalu opustili in nastal je ogromen pisan park.

Priljubljeni španski arhitekt Antonijo Gaudí je vizionar, ki stoji za prečudovitim Parkom Güell, zgrajenim me 1900 in 1914. Park je bil prvotno mišljen kot del stanovanjeske soseske, a so idejo kmalu opustili in nastal je ogromen pisan park.

Gaudíjev nenavaden, organski stil pričara spodnji del parka kot kletko iz reber velikana, valoviti stebri, sestavljeni iz večbarvne lomljene keramike, spominjajo na kapnike in klopi se bohotijo v obliki kače. Do parka se najlažje pripeljemo z metrojem na postajo Lesseps, od tam pa nas čaka še 20 min počasne hoje. Odpiralni čas se navadno razteza od 10. zjutraj do 7. zvečer, vstop pa je brezplačen.

Miš: “Mene je navdušilo mesto kot tako, številni parki in fontane, Gaudi, ki ga je dosti po vsej Barceloni – park Guell, Sagrada Familia, Casa Batlo… , živalski vrt je lep, pa hrib Montjuic z zabaviščnim parkom in cel kup drugimi zadevami, sprehod po Rambli, nujno moraš poskusiti tapase… ob Rambli je zanimiva tržnica…fino se je tudi vozit s podzemno, ko je zunaj vroče… pa kak lokalček s flamencom…Tole mi je na brzino prišlo na misel in to je moje videnje Barcelone.”

Vir fotografij: Pixabay, Stockpholio


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko se vse podre kot domine …
  Pred petimi leti, se mi je po ločitvi in dogovoru glede skrbništva sina, v zasebnem življenju ponovno nasmehnila sreča. Priznam, da nisem pričakovala, niti nisem iskala novega razmerja.
 • Pohvala da ljudem krila
  Letošnja akcija Ustavi se! je bila posvečena komunikaciji, ki je temelj kakovostnih odnosov. Velikokrat pozabljamo, kako pomemba je pri tem pohvala, zato so v Lidlu Slovenija interno nagradno aktivacijo zgradili okrog nje. Svoje zaposlene so povabili, da predlagajo sodelavke in sodelavce, ki skrbijo za dobro voljo v delovnem okolju in so vir pozitivne energije. Prejeli […]
 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.