fbpx

GONI KOLO – Z biciklom po Beli Krajini

Novice

Športno rekreativno društvo Črnomelj in RIC Bela krajina letos že tretjičorganizirajo kolesarsko prireditev “GONI KOLO”, ki bo v soboto, 16. junija ob 10.00 uri izpred Hotela Bojana v Črnomlju.Prireditev spada v okvir folklornega festivala Jurjevanje v Črnomlju, ki se odvija od 15.-17. junija, letos že 44.-tič! “GONI KOLO” je rekreativni izlet. Trasa iz Črnomlja vodi […]

Športno rekreativno društvo Črnomelj in RIC Bela krajina letos že tretjičorganizirajo kolesarsko prireditev “GONI KOLO”, ki bo v soboto, 16. junija ob 10.00 uri izpred Hotela Bojana v Črnomlju.
Prireditev spada v okvir folklornega festivala Jurjevanje v Črnomlju, ki se odvija od 15.-17. junija, letos že 44.-tič!

“GONI KOLO” je rekreativni izlet. Trasa iz Črnomlja vodi po lokalni cesti do Vinice in na MMP Vinica, naprej preko Pribanjcev v smeri Prilišće ob Kolpi po Republiki Hrvaški, od tu pa preko maloobmejnega prehoda Žuniči nazaj k nam do Žuničev, naprej v Adlešiče (malica). V Dolenjcih se trasa razcepi v smer proti Črnomlju (krajša trasa), daljša pa vodi ob Kolpi do Podzemlja in naprej v Metliko, tu pa zavije po loklani cesti čez Krvavčji Vrh v Semič, od tu pa nazaj v Črnomelj.

Krajša trasa je dolžine okoli 50 km, daljša pa ima okoli 80 km.

Prevideni so postanki v Pribanjcih (HR) in v Adlešičih, pri daljši trasi pa tudi v Metliki in Semiču (sosednji občini). Zaključek krajšega izleta po Beli krajini predvidevamo do 15. ure, daljšega pa do 17. ure.

Vozi se po cestno prometnih predpisih, za večjo varnost pa bo na čelu spremljevalno vozilo organizatorja s spiskom vseh udeležencev prireditve. S seboj imejte osebni dokument.

Organizirano bo tudi spremstvo  motoristov (redarjev), ki bodo po potrebi fizično usmerjali promet na večjih križiščih. Na začelju kolesarjev bo vozilo s prvo pomočjo in označbo »konec kolesarske prireditve«.
Vsak udeleženec se vozi na lastno odgovornost kar jamči s podpisom prijavnice. S podpisom tudi jamči, da je seznanjen z razpisom prireditve in vožnjo po cestnoprometnih predpisih.

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake

Informacije o Jurjevanju na www.jurjevanje.si
 
Za več informacij je na voljo Bojan LOZAR, predsednik Športno rekreativnega društva Črnomelj, ki organizira prireditev, GSM: 040 657 657.
 


Sledite nam


RSS Ustavi se!