fbpx

Gora Sinaj

Novice

Na polotoku Sinaj, ki leži med Egiptom in Palestino ter povezuje afriško in azijsko celino, se vzdiguje gora z istim imenom. Njeno ime slovi zaradi odhoda Judov v 14. stoletju pred našim štetjem. Gorski masiv v severnem delu Sinajskega polotoka ima več vrhov. Eden izmed njih se imenuje Mojzesova gora. Kot pripoveduje biblija, je osvoboditelju […]

Na polotoku Sinaj, ki leži med Egiptom in Palestino ter povezuje afriško in azijsko celino, se vzdiguje gora z istim imenom. Njeno ime slovi zaradi odhoda Judov v 14. stoletju pred našim štetjem.

Gorski masiv v severnem delu Sinajskega polotoka ima več vrhov. Eden izmed njih se imenuje Mojzesova gora. Kot pripoveduje biblija, je osvoboditelju judovskega ljudstva tu bog dal zapovedi, oziroma zakone, ki so urejali versko in civilno življenje Izraela in so znani kot “deset božjih zapovedi”. Mojzes je pustil svoje ljudstvo na vznožju Sinaja, se vzpel na goro in tam ostal štirideset dni. Obdan z žarečim oblakom, je vklesal zakone v kamen, kot mu jih je narekoval sam bog.

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!