fbpx

Popotniški trendi za leto 2020

Potovanja

Priljubljeni popotniški trendi, ki jih lahko uresničimo v letu 2020.

# Potovanje z “bucket lista”

Če ga še nimate, sestavite seznam priljubljenih destinacij, ki jih želite obiskati (tako imenovani “bucket list”), in potem črtajte eno za drugo, ko jih obiščete.

# Medgeneracijske družinske počitnice

Gre za najnovejši trend počitnikovanja, ki omogoča, da se na kupu končno zbere širša družina in skupaj preživi dopust v tem ponorelem in hitrem svetu.

Mnmnmn17: “Ko sta bila manjša in so bili izleti pogosti, smo hodili v vseh možnih kombinacijah: sami, s še eno družino, več družin… Sploh v hribe sta raje hodila, če sta imela tudi družbo vrstnikov.
Zdaj pa gresta velikokrat s svojo družbo ali imata obveznosti čez vikend … in so družinski izleti tako redki, da gremo navadno sami – ko najdemo končno kakšen dan za družino.”

# Dobra dela

Letos namesto poležavanja na plaži, del počitnic preživimo kot prostovoljec doma ali v tujini.

# Potovanje gre skozi želodec

Razvajajmo svoje brbončice in se podajmo na kulinarično potovanje v tuje dežele. Vsaka država ima svojo specifično kulinariko, skozi katero spoznamo njeno kulturo in običaje.

# Filmske popotniške destinacije

Med počitnicami se podajmo po poteh naših najljubših fikcijskih junakov. Oboževalci filmov o Harryju Potterju se lahko tako sprehodijo po famozni podzemni postaji King Cross Station v Londonu ali obiščejo kolidž Oxford, ki se je v filmu prelevil v znamenito čarovniško šolo Bradavičarko.

Vir fotografij: Pixabay, Stockpholio


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko se vse podre kot domine …
  Pred petimi leti, se mi je po ločitvi in dogovoru glede skrbništva sina, v zasebnem življenju ponovno nasmehnila sreča. Priznam, da nisem pričakovala, niti nisem iskala novega razmerja.
 • Pohvala da ljudem krila
  Letošnja akcija Ustavi se! je bila posvečena komunikaciji, ki je temelj kakovostnih odnosov. Velikokrat pozabljamo, kako pomemba je pri tem pohvala, zato so v Lidlu Slovenija interno nagradno aktivacijo zgradili okrog nje. Svoje zaposlene so povabili, da predlagajo sodelavke in sodelavce, ki skrbijo za dobro voljo v delovnem okolju in so vir pozitivne energije. Prejeli […]
 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.