fbpx

Popotniški trendi za leto 2020

Potovanja

Priljubljeni popotniški trendi, ki jih lahko uresničimo v letu 2020.

# Potovanje z “bucket lista”

Če ga še nimate, sestavite seznam priljubljenih destinacij, ki jih želite obiskati (tako imenovani “bucket list”), in potem črtajte eno za drugo, ko jih obiščete.

# Medgeneracijske družinske počitnice

Gre za najnovejši trend počitnikovanja, ki omogoča, da se na kupu končno zbere širša družina in skupaj preživi dopust v tem ponorelem in hitrem svetu.

Mnmnmn17: “Ko sta bila manjša in so bili izleti pogosti, smo hodili v vseh možnih kombinacijah: sami, s še eno družino, več družin… Sploh v hribe sta raje hodila, če sta imela tudi družbo vrstnikov.
Zdaj pa gresta velikokrat s svojo družbo ali imata obveznosti čez vikend … in so družinski izleti tako redki, da gremo navadno sami – ko najdemo končno kakšen dan za družino.”

# Dobra dela

Letos namesto poležavanja na plaži, del počitnic preživimo kot prostovoljec doma ali v tujini.

# Potovanje gre skozi želodec

Razvajajmo svoje brbončice in se podajmo na kulinarično potovanje v tuje dežele. Vsaka država ima svojo specifično kulinariko, skozi katero spoznamo njeno kulturo in običaje.

# Filmske popotniške destinacije

Med počitnicami se podajmo po poteh naših najljubših fikcijskih junakov. Oboževalci filmov o Harryju Potterju se lahko tako sprehodijo po famozni podzemni postaji King Cross Station v Londonu ali obiščejo kolidž Oxford, ki se je v filmu prelevil v znamenito čarovniško šolo Bradavičarko.

Vir fotografij: Pixabay, Stockpholio


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • SLIKOVITO z Nomi Hrast
  Zdi se, da počasi prehajamo nazaj na stare tirnice življenja, pa vendar vsakega izmed nas v mislih spremljajo skrbi in tegobe, ki so povezane s trenutno situacijo.
 • SLIKOVITO z Lidijo Bašič Jančar
  Biti zrel v svoji nezrelosti in živeti »nezrelost« takrat, ko je za to čas, je v resnici najbolj zrelo dejanje.
 • Ekološko + lokalno je idealno!
  Na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano so pripravili akcijo za ozaveščanje širše slovenske javnosti o lokalni ekološki hrani, o tem, kako je pridelana in predelana ekološka hrana, kaj potrošniku zagotavlja zeleni znak za ekološko živilo, pa tudi o koristnosti zauživanja ekoloških živil in podpori slovenskim (lokalnim) ekološkim pridelovalcem in predelovalcem.
 • [SLIKOVITO z Nomi Hrast]
  Kalejdoskop življenja vrtimo vsak dan. Vedno znova zavrtimo mozaik trenutkov, ki nam sestavijo novo, drugačno sliko.
 • Ti povabiš, Radenska časti!
  Na spletni strani www.zaskupaj.si si zagotovite kupon – račun za pijačo bodo namreč poravnali v Radenski!