fbpx

Grički, breze in Kolpa

Novice

Brez rahlo vzpenjajočih gričkov, belih brez in reke Kolpe si Bele krajine ne moremo predstavljati. Čudovita pokrajina na JV delu Slovenije ponuja oddih in sprostitev “za oba” – del slogana tamkajšnje turistične agencije, kjer dobite več informacij o nastanitvah, turističnih kmetijah, kampih in gostiščih. Foto: Reka Kolpa http://www.belakrajina.si Kako do tja? Od Metlike nadaljujete pot […]

Brez rahlo vzpenjajočih gričkov, belih brez in reke Kolpe si Bele krajine ne moremo predstavljati. Čudovita pokrajina na JV delu Slovenije ponuja oddih in sprostitev “za oba” – del slogana tamkajšnje turistične agencije, kjer dobite več informacij o nastanitvah, turističnih kmetijah, kampih in gostiščih.

Foto: Reka Kolpa

http://www.belakrajina.si

Kako do tja?

Od Metlike nadaljujete pot do Primostka, kjer se začne razgibana pot ob čisti reki Kolpi. Dostop do nje je mogoč na različnih urejenih mestih, primernih za piknike in kampiranje. Na poti si lahko ogledate staro letalo DC3, s katerim so zavezniki (Angleži, Američani in Rusi) v času NOB na osvobojeno ozemlje odpeljali tisoče otrok, žena, starih in ranjenih partizanov.

V neposredni bližini Kolpe, v Rimu, lahko obiščete domačijo Raztresen, ki je na obrobju zelo velikega zavarovanega območja in si ogledate pridelovanje in predelovanje lana, pletenje cekarjev, pisanje pisanic in izdelovanje drsank. Več tukaj.

B.C.

 

vir: Svet&ljudje

Sledite nam

 

 


Sledite nam


RSS Ustavi se!