Helsinki

Helsinki

Živahna prestolnica Finske leži na severu Evrope ob Baltskem morju.

Mesto s pol milijona prebivalstva premore nešteto zanimivosti- Senatni trg s stolnico, senatom in staro univerzo, ribji in živilski trg, moderne široke ulice, v skalo vklesano cerkev Temppeliaukio, spomenik pesniku Sibeliusu, olimpijski stadion, koncertno in kongresno dvorano Finlandio in mogočno pročelje železniške postaje s stolpom z uro. Helsinška katedrala, ki ji pravijo tudi belo mesto, je simbol in srce mesta. Zraven na majhnem hribu stoji največja pravoslavna cerkev v zahodni Evropi, Uspensky. Nekaj ur namenite znamenitemu opečnatemu univerzitetnemu središču Otaniemi, ki se nahaja izven središča mesta.

comicsfan::trv: “Jaz sem pred kakimi tremi leti z avtom opravil turo, ki jo opisuješ. S to razliko, da iz Tallinna nismo šli s trajektom v Helsinke (tri ure v eno smer se nam je zdela zguba časa), smo pa šli s trajektom na estonski otok Saaremaa (oz. Muhu). Če boš že tam, ti to vsekakor bolj priporočam. Belorusiji se boš ognil v vsakem primeru, ker boš zelo težko dobil belorusko vstopno vizo (in ne, beloruski cariniki in policaji ne kradejo kot srake, vsaj mene niso ;))”

Ne pozabite na skok v tradicionalno savno!

Evangeličansko-luteranska katedrala ali belo mesto – glavni simbol mesta

Pogled na parlament levo in muzejski park 

Sibeliusov spomenik pesniku

Okrogla cerkev

Mnenja in izkušnje na forumu: Kam in kako na počitnice

zastava
Oznake: ,
Lana je del ustvarjanja zgodbe Travel.Over.Net od leta 2015. Od nekdaj rada potuje, saj potovanja prinesejo nove ideje. Posledično je študij družboslovne smeri nadaljevala v tujini, kjer "izkorišča" možnost učenja in raziskovanja skritih kotičkov hkrati. Verjame, da se življenje začne, ko zapustimo lastno cono udobja.