fbpx

Ideje za nenavaden izlet

Potovanja

Odštekani kraji za naslednje potovanje.

Rudnik soli, Turda, Romunija

Če bi bil Walt Disney škrat iz kakšnega drugega obdobja, bi njegov tematski park verjetno izgledal kot rudnik Turda. Ta surrealistična atrakcija na dnu rudnika soli izgleda kot mešanica futuristične čudežne dežele in industrijskega podzemlja.

article-image

Otok Munecas, Mexico City, Mehika

Na stotine zavrženih, obglavljenih in razpadajočih lutk je razporejenih po osamljenem otoku z namenom pomiriti duh majhne deklice, ki je utonila v vodnem kanalu. Snov za nočno moro?

Osamljeni grad, Savdska Arabija

Ob prečkanju Savdske Arabije boste srečali v kamnu izklesan košček arhitekture. Qasr al-Farid ali “Osamljeni grad” je iz 1. stoletja v kamen vklesana Nabateanova grobnica.

Temni gozd, Armoy, Severna Irska

Ko se je tunel iz dreves zavit v meglo pojavil v nanizanki Igra prestolov je izgledal preveč fantastično, da bi bilo lahko resnično, pa je. Leži na Severnem Irskem pod imenom Temni gozd.

Kane Kwei mizarstvo, Accra, Gana

Pri mizarstvu Kane Kwei so specializirani v izdelovanju prav posebne opreme; krst v obliki sardin, nogometnih kopačk, banan in taksijev. Nikoli ni prepozno planirati vnaprej.

Wat Rong Khun, Lan Dokmai Tok, Tajska

Budistični tempelj, poznan po svojih skulpturah s stripovskimi junaki in idoli pop kulture, je bil močno poškodovan v potresu leta 2014. Čez nekaj let se je restavracije lotil umetnik Chalermchai Kositpipat, ki pričakuje, da bo delo dokončano v letošnjem letu. Tempelj bo tako znova odprl svoja vrata za obiskovalce, ki se bodo lahko slikali ali naredili selfie s Supermanom ali Budo ob mesečini, ko tempelj izgleda še posebej nadzemeljsko.

Atlas filmski studio, Ouarzazate, Maroko

Napolnjen z replikami rimskega Koloseja, ponaredki egipčanskih grobnic in imitacijo tržnice Srednjega Vzhoda, je filmski studio v pogonu že več kot 3 desetletja. “Maroški Hollywood” je največji filmski studio na svetu, v njem je bil med drugim posnet Gladiator in mnogo mini serij s Kleopatro in mumijami.

Čarobna gorska hišica, Panguipulli, Čile

Hišica, ki je delno slap, delno hotel in delno s človeško pomočjo narejen vulkan leži v džungli Panguipulli v Čile in izgleda kot naravnost iz pravljice. Vstopite po mostu iz vrvi, potem se potopite v vroči kadi iz izdolbenega hloda in preprosto počakate na čudežna bitja.

Kolmanskop, Lüderitz, Namibija

Pred stoletjem je bil Kolmanskop uspešen rudnik diamantov in skupnost v južni Namibijski puščavi s plesnimi dvoranami, kazinoji, bolnišnicami in celo tovarno ledu. Danes je mesto duhov, še zadnji prebivalci so se izselili pred 60 leti, ko so našli večje nahajališče diamantov blizu meje z Južno Afriko. Nekoč hišice v pastelnih barvah, danes prekriva oranžkast pesek.

Arktični rezort, Kakslauttanen, Finska

Ledeni igluji izgledajo zelo rustično. Če želite ujeti Polarni sij, so prijetno ogrevani ledeni igluji v arktičnem hotelu več kot primerno mesto. Čeprav morda izgleda kot zadnja sled človeštva po koncu ledene dobe, gre za enega najluksurnejših hotelov na svetu.

Vir: atlasobscura, Pixabay, Stockpholio


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • SLIKOVITO z Nomi Hrast
  Zdi se, da počasi prehajamo nazaj na stare tirnice življenja, pa vendar vsakega izmed nas v mislih spremljajo skrbi in tegobe, ki so povezane s trenutno situacijo.
 • SLIKOVITO z Lidijo Bašič Jančar
  Biti zrel v svoji nezrelosti in živeti »nezrelost« takrat, ko je za to čas, je v resnici najbolj zrelo dejanje.
 • Ekološko + lokalno je idealno!
  Na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano so pripravili akcijo za ozaveščanje širše slovenske javnosti o lokalni ekološki hrani, o tem, kako je pridelana in predelana ekološka hrana, kaj potrošniku zagotavlja zeleni znak za ekološko živilo, pa tudi o koristnosti zauživanja ekoloških živil in podpori slovenskim (lokalnim) ekološkim pridelovalcem in predelovalcem.
 • [SLIKOVITO z Nomi Hrast]
  Kalejdoskop življenja vrtimo vsak dan. Vedno znova zavrtimo mozaik trenutkov, ki nam sestavijo novo, drugačno sliko.
 • Ti povabiš, Radenska časti!
  Na spletni strani www.zaskupaj.si si zagotovite kupon – račun za pijačo bodo namreč poravnali v Radenski!