fbpx

Ideje za izlete po Sloveniji

Novice

Kadar premišljujete kam bi se med vikendom odpravili na krajši izlet po naši deželi, se je včasih kar težko odločiti kaj bi si ogledali. Ponujamo vam nekaj idej za obisk zanimivosti, ki si jih pri nas vsekakor morate ogledati. Soteska Vintgar in slap Savica Soteska Vintgar leži 4 km severozahodno od Bleda. Dolga je 1,6 […]

Kadar premišljujete kam bi se med vikendom odpravili na krajši izlet po naši deželi, se je včasih kar težko odločiti kaj bi si ogledali. Ponujamo vam nekaj idej za obisk zanimivosti, ki si jih pri nas vsekakor morate ogledati.

Soteska Vintgar in slap Savica

Soteska Vintgar leži 4 km severozahodno od Bleda. Dolga je 1,6 km, krasijo pa jo slapovi, tolmuni in brzice. Pot vodi preko mostov ter se zaključi z mostom nad mogočnim 16m visokim rečnim slapom Šum.

Soteska Vintgar

Zelo obiskan je tudi slap Savica, katerega je opeval že pesnik France Prešeren. Nahaja se v skrajnem zahodnem koncu bohinjske kotline na 805m nadmorske višine. Savica je med slapovi v svetu posebnost, saj se vodni tok že v skritem podzemlju razdeli na dva pramena. Nižje ležeči desni pramen, ki je visok 25 m, teče po podzemni razpoki iz višje ležečega jezera v podzemeljskem rovu. Levi, ki je visok 78 m, prav tako teče na višini istega podzemeljskega rova, vendar iz sosednjega jezera.

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!