fbpx

Skrivnostni Maroko

Novice

Skrivnostni Maroko Če želite doživeti nekaj novega in spoznati ljudi, ki imajo drugo kulturo in drugačen način razmišljanja, morate zagotovo obiskati Afriko. Maroko za mnoge popotnike predstavlja skrivnostno deželo, katerega del leži ob Sredozemskem morju, večji del pa ob Atlantiku. Na severu države je mogočno gorovje Atlas, ki se deli na Srednji Atlas, Visoki Atlas […]

Skrivnostni Maroko Če želite doživeti nekaj novega in spoznati ljudi, ki imajo drugo kulturo in drugačen način razmišljanja, morate zagotovo obiskati Afriko. Maroko za mnoge popotnike predstavlja skrivnostno deželo, katerega del leži ob Sredozemskem morju, večji del pa ob Atlantiku. Na severu države je mogočno gorovje Atlas, ki se deli na Srednji Atlas, Visoki Atlas in Anti Atlas. Najvišji vrh Maroka je 4165 m visoka gora Toubkal v Visokem Atlasu.

Gorovje Atlas

Marakeš je za mnoge najlepše mesto Maroka in je danes prestolnica maroškega turizma. Od ostalih mest, kot so Rabat, Meknes in Fez, se loči po zunanjosti, saj je večina njegovih stavb rdečkaste ali rožnate barve. Menda meščanom takšna barva zaradi sonca poleti bolj ugaja, saj se jim bela barva preveč blešči. Marakeš je od gospodarske prestolnice Casablance oddaljen okoli 220 kilometrov. Poznan je tudi po svojih parkih, kjer se srečujejo mladi pari, starši se igrajo s svojimi otroci, študentje pa se učijo. Seveda je to muslimanska država, kjer ima moški lahko več žena, ki morajo biti v javnosti zakrite.


Marakeš – medina ponoči (foto LifeStyle)

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!