fbpx

Indija

Novice

V Indiji se lahko leti z nizkocenovnim letalskim prevoznikom Air Deccan, ki je začel leteti avgusta 2003 in danes dnevno vzdržuje 54 poletov na 33 ciljev, za ceno vozovnice od 700 rupij naprej (preračunano okoli 12,50 evrov), kar je ceneje kot vozovnica prvega razreda za vlak. Družba ima bazo v Delhiju, Bangaloreju in Bombayu. Leti […]

V Indiji se lahko leti z nizkocenovnim letalskim prevoznikom Air Deccan, ki je začel leteti avgusta 2003 in danes dnevno vzdržuje 54 poletov na 33 ciljev, za ceno vozovnice od 700 rupij naprej (preračunano okoli 12,50 evrov), kar je ceneje kot vozovnica prvega razreda za vlak. Družba ima bazo v Delhiju, Bangaloreju in Bombayu. Leti pa z letali tipa ATR42 in Airbus 320. Delujejo predvsem na podrocju južne Indije, med drugim letijo v Delhi, Bombay, Goa, Madras (Chennai) in Ahmedabad. Povprečna cena vozovnice Bangalore–Goa je okoli 44 evrov, Bombay–Delhi pa 49 evrov. Uspešni indijski letalski prevoznik povezuje veliko regionalnih središč s turbo propelerskimi letali, na linijah med metropolami pa letijo z reaktivnimi letali.
Kingfisher Airlines, v lastništvu največje indijske pivovarne, je s poleti pričel letos maja. Imajo 33 sodobnih letal tipa Airbuss A319 in A320. Iz Delhija letijo v »manjša« indijska milijonska mesta. Na zacetku bodo leteli na 16 progah, med njimi bodo Trivandrum, Goa, Calicut, Madras, Kalkuta, Delhi in Srinagar.

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!