fbpx

Indija: povečano število obolelih za tifusom v Kerali

Novice

Iz Kerale trenutno poročajo o povečanem številu obolelih za tifusom. Več kot 80 primerov tifusa so zabelež ili samo v avgustu, od tega so okoli 50 obolelih zdravili v bolniš nicah. O največjem številu poročajo iz Cherlaia, Nellua, Thuruthia in Kalvethya. V letošnjem letu so samo iz Kochia poročali o več kot 320 primerih obolelih […]

Iz Kerale trenutno poročajo o povečanem številu obolelih za tifusom. Več kot 80 primerov tifusa so zabelež ili samo v avgustu, od tega so okoli 50 obolelih zdravili v bolniš nicah. O največjem številu poročajo iz Cherlaia, Nellua, Thuruthia in Kalvethya. V letošnjem letu so samo iz Kochia poročali o več kot 320 primerih obolelih za tifusom. Zaradi neprekinjenega dežja se infekcijska bolezen širi hitreje. Zdravstvena organizacija je odvzela vzorce pitne vode iz različnih regij in jih testirala na različne klice.

Ob tem se je izkazalo, da so bili skoraj vsi vzorci vode kontaminirani z bakterijami tifusa. Na področjih, kjer je možna okužba, se popotniki in turisti naj izognejo pitju neustekleničene vode in ledu, pripravljenega iz vode, ki priteče iz pip. Prav tako ni dobro jesti surovih in slabo prekuhanih jedi ter solat, morskih sade- žev in sadja brez olupkov.

Pri povečanem riziku za okužbo je priporočljivo razmisliti tudi o cepljenju proti tifusu.

 

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!