fbpx

Internautica 2004 – Najstarejši navtični sejem v Sloveniji

Novice

Tudi letos se je v Marini Portorož v prvi polovici meseca maja odvijala Internautica. Gre za najstarejšo mednarodno razstavo plovil na slovenskih tleh, ki se je letos razprostirala na več kakor 7.000 m2 pokritih prostorov in 15.000 m2 na prostem. Razstavljalcem je bilo na voljo tudi preko 100 priveznih mest, kjer so plovila bila prikazana […]

Tudi letos se je v Marini Portorož v prvi polovici meseca maja odvijala Internautica. Gre za najstarejšo mednarodno razstavo plovil na slovenskih tleh, ki se je letos razprostirala na več kakor 7.000 m2 pokritih prostorov in 15.000 m2 na prostem. Razstavljalcem je bilo na voljo tudi preko 100 priveznih mest, kjer so plovila bila prikazana v svojem elementu. V času razstave so si obiskovalci lahko ogledali nekaj čez 150 plovil, od katerih se bodo nekatera predstavila premierno. Poseben del razstavnega prostora pa je bil namenjen Evropski barki leta, ki prihaja letos iz Slovenije, bolje rečeno podjetja Seaway z Bleda, ki je za tega danskega proizvajalca razvilo jadrnico Shipman 50. Letos je kot posebno presenečenje potekal tudi spremljevalni program, imenovan Aviatica. Na njem je bilo razstavljenih nekaj zračnih plovil in opreme za letala. S pestrim programom pa so Internautico popestrili piloti akrobatskih civilnih in vojaških letal, ki so poglede obiskovalcev usmerjali v nebo.
Letos je bila to že 9. Internautica in prva v razširjeni Evropi. Letos je bila razstava plovil razdeljena na dva dela. Na morju in ob obali smo lahko opazovali predvsem večje jahte in jadrnice, ki so bile pripravljene na plovbo. Seveda se je bilo z nekaterimi možno tudi odpeljati na poskusno plovbo. Na kopnem delu so bila razstavljena manjša plovila ter oprema za jahte in jadrnice. Pogrešali nismo niti dodatne opreme, namenjene zabavi z manjšimi čolni in dodatne opreme za večje jahte in jadrnice. Predstavili so se tudi ponudniki navtične opreme, ki so ponujali opremo za popravila in samogradnjo. Manjkala pa ni niti oprema za navigacijo, potapljanje, ribolov in različnih dodatkov povezanih z navtiko. Največ zanimanja je bilo seveda za velike jahte in jadrnice. Niso pa manjkali niti katamarani. Koliko poslov se je sklenilo na samem razstavnem prostoru, ni znano, vemo pa, da se je kar nekaj obiskovalcev na sejmu odločilo za nakup novega plovila. Med vsemi plovili je največ pozornosti vzbujal Percshing 88, ki je bil ena največjih jaht na razstavi. Med jadrnicami pa je bilo opaziti tudi Grand Soleil 50. Če ste ljubitelj plovil in vode ali z njima povezanih dejavnostih, ste si morali to razstavo tudi ogledati.

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!