fbpx

Popolna plaža za deskarje

Novice

Avstralski profesor Andrew Short je v iskanju za popolno plažo za deskarje od leta 1987 preiskal natančno 11.011 avstralskih plaž. Njegova končna razsodba:Vivonne Bay, 2 kilometra peščene plaže na otoku Kangaroo v državi Južna Avstralija. Zmago ji je dodelil zaradi dostopnosti, čiste vode in mirne gladine. Med pomembnimi kriteriji je bila varnost, kamor je štel […]

Avstralski profesor Andrew Short je v iskanju za popolno plažo za deskarje od leta 1987 preiskal natančno 11.011 avstralskih plaž. Njegova končna razsodba:
Vivonne Bay, 2 kilometra peščene plaže na otoku Kangaroo v državi Južna Avstralija. Zmago ji je dodelil zaradi dostopnosti, čiste vode in mirne gladine. Med pomembnimi kriteriji je bila varnost, kamor je štel tudi nesreče v zadnjih letih, ni pa upošteval morebitne gneče.
Slabo sta se odrezali najbolj znana plaža Bondi v Sydneyju in trendovska Tamarama južno od Bondija. Sta namreč med najbolj nevarnimi, predvsem zaradi močnih tokov. Short za najbolj avanturistični poletni dopust predlaga nedotaknjene plaže Kimberleya na odročnem severozahodu Avstralije, kjer se puščava sreča z Indijskim oceanom.

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!