fbpx

ITALIJA-toskana

Novice

Toskana je italijanska dežela v osrednjem delu Apeninskega polotoka in se razteza od Firenc proti pokrajini Laciji na jugu. Proti zahodu jo omejuje obala Tirenskega morja, proti vzhodu pa pokrajina Marke. biografija Toskane Chianti predstavlja osrednje gričevnate predele Toskane. Znana je po vinogradništvu in vrsti vina “kjantiju”, proti severu se dviguje pokrajina Orrecchiella in Apuanske […]

Toskana je italijanska dežela v osrednjem delu Apeninskega polotoka in se razteza od Firenc proti pokrajini Laciji na jugu. Proti zahodu jo omejuje obala Tirenskega morja, proti vzhodu pa pokrajina Marke.

biografija Toskane

Chianti predstavlja osrednje gričevnate predele Toskane. Znana je po vinogradništvu in vrsti vina “kjantiju”, proti severu se dviguje pokrajina Orrecchiella in Apuanske Alpe, kjer so nahajališča marmorja. Južno od Grosetta se dviguje Uccelinsko hribovje (Monti dell Uccellina), ki je zavarovan kot Parco Naturale della Maremma (naravni park). Severno od mesta Arezzo se razprostirata pokrajni Casentino in Pratomagno, ki sta zelo podobni že prej omenjeni deželi Chianti, južno od Siene pa leži pokrajina Crete.

RTV SLO

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!