fbpx

Iz Londona na Škotsko s 400km/h

Novice

London – Vlaki bi lahko po pričakovanjih vlade na tej 540-kilometrski trasi vozili s hitrostjo do 400 kilometrov na uro. Britanski minister za promet Andrew Adonis je dejal, da je “prišel čas za resno načrtovanje hitre železniške povezave med glavnimi britanskimi mesti”, in dodal, da se je takšna povezava Londona in predora pod Rokavskim prelivom […]

London – Vlaki bi lahko po pričakovanjih vlade na tej 540-kilometrski trasi vozili s hitrostjo do 400 kilometrov na uro.

Britanski minister za promet Andrew Adonis je dejal, da je “prišel čas za resno načrtovanje hitre železniške povezave med glavnimi britanskimi mesti”, in dodal, da se je takšna povezava Londona in predora pod Rokavskim prelivom izkazala za uspešno.

 
Evrostar, avtor: EPA

Prvi del proge bi po navedbah vlade potekal od Londona do Birminghama, stal pa bi do 17,5 milijarde funtov. Čas potovanja na tej 175-kilometrski progi naj bi se skrajšal za 35 minut, tako da bi vožnja z vlakom med dvema največjima britanskima mestoma trajala 49 minut…


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • SLIKOVITO z Nomi Hrast
  Zdi se, da počasi prehajamo nazaj na stare tirnice življenja, pa vendar vsakega izmed nas v mislih spremljajo skrbi in tegobe, ki so povezane s trenutno situacijo.
 • SLIKOVITO z Lidijo Bašič Jančar
  Biti zrel v svoji nezrelosti in živeti »nezrelost« takrat, ko je za to čas, je v resnici najbolj zrelo dejanje.
 • Ekološko + lokalno je idealno!
  Na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano so pripravili akcijo za ozaveščanje širše slovenske javnosti o lokalni ekološki hrani, o tem, kako je pridelana in predelana ekološka hrana, kaj potrošniku zagotavlja zeleni znak za ekološko živilo, pa tudi o koristnosti zauživanja ekoloških živil in podpori slovenskim (lokalnim) ekološkim pridelovalcem in predelovalcem.
 • [SLIKOVITO z Nomi Hrast]
  Kalejdoskop življenja vrtimo vsak dan. Vedno znova zavrtimo mozaik trenutkov, ki nam sestavijo novo, drugačno sliko.
 • Ti povabiš, Radenska časti!
  Na spletni strani www.zaskupaj.si si zagotovite kupon – račun za pijačo bodo namreč poravnali v Radenski!