fbpx

Iz Londona na Škotsko s 400km/h

Novice

London – Vlaki bi lahko po pričakovanjih vlade na tej 540-kilometrski trasi vozili s hitrostjo do 400 kilometrov na uro. Britanski minister za promet Andrew Adonis je dejal, da je “prišel čas za resno načrtovanje hitre železniške povezave med glavnimi britanskimi mesti”, in dodal, da se je takšna povezava Londona in predora pod Rokavskim prelivom […]

London – Vlaki bi lahko po pričakovanjih vlade na tej 540-kilometrski trasi vozili s hitrostjo do 400 kilometrov na uro.

Britanski minister za promet Andrew Adonis je dejal, da je “prišel čas za resno načrtovanje hitre železniške povezave med glavnimi britanskimi mesti”, in dodal, da se je takšna povezava Londona in predora pod Rokavskim prelivom izkazala za uspešno.

 
Evrostar, avtor: EPA

Prvi del proge bi po navedbah vlade potekal od Londona do Birminghama, stal pa bi do 17,5 milijarde funtov. Čas potovanja na tej 175-kilometrski progi naj bi se skrajšal za 35 minut, tako da bi vožnja z vlakom med dvema največjima britanskima mestoma trajala 49 minut…


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Pohvala da ljudem krila
  Letošnja akcija Ustavi se! je bila posvečena komunikaciji, ki je temelj kakovostnih odnosov. Velikokrat pozabljamo, kako pomemba je pri tem pohvala, zato so v Lidlu Slovenija interno nagradno aktivacijo zgradili okrog nje. Svoje zaposlene so povabili, da predlagajo sodelavke in sodelavce, ki skrbijo za dobro voljo v delovnem okolju in so vir pozitivne energije. Prejeli […]
 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.
 • Zaveza Sloveniji: prostor za odprto komunikacijo
  Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti je podprlo javno pobudo, saj pristna in odprta komunikacija v praksi pomeni pogoje za uresničevanje strateških usmeritev ministrstva in Vlade pri uresničevanju svojih ciljev.