fbpx

Izognite se tem popotniškim napakam

Potovanja

Čeprav se iz napak učimo, smo za vas izbrali štiri, katerim se lahko izognete.

# Preberite drobni tisk

V drobnem tisku se skrivajo vsa obvezna doplačila in druge pomembne informacije kot na primer cena dodatnega kosa prtljage in ura check-ina v hotelu.

# Obiščite zdravnika

Obisk popotniške ambulante je nujen, če se odpravljate v države, kjer razhajajo različne bolezni. Tam vas bodo poučili o preventivnem cepljenju, zdravilih in antimalarikih.

# Rezervacija letalskih kart

Če do vaše končne destinacije ni mogoče rezervirati direktnega leta, boste morali na poti prestopiti. Pri nakupu druge karte računajte na morebitno zamudo prvega letala, gnečo in velikost letališča, da ne boste ostali brez povezave.

# Preučite lokacijo namestitve

Skrbno preučite lokacijo namestitve, da ne boste na koncu pristali več deset kilometrov ven iz centra ali pa boste morali na plažo z javnim prevozom, na kar zagotovo niste računali.

cesarea: “Jaz sem se pred leti odločila za potovanje z vlakom v Pariz, pač zato, ker nisem marala letet. Mučna izkušnja. Trajalo je celo večnost, kljub spalniku je vlak relativno neudoben in nisem mogla spat.”

Vir fotografij: Pixabay, Stockpholio


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko se vse podre kot domine …
  Pred petimi leti, se mi je po ločitvi in dogovoru glede skrbništva sina, v zasebnem življenju ponovno nasmehnila sreča. Priznam, da nisem pričakovala, niti nisem iskala novega razmerja.
 • Pohvala da ljudem krila
  Letošnja akcija Ustavi se! je bila posvečena komunikaciji, ki je temelj kakovostnih odnosov. Velikokrat pozabljamo, kako pomemba je pri tem pohvala, zato so v Lidlu Slovenija interno nagradno aktivacijo zgradili okrog nje. Svoje zaposlene so povabili, da predlagajo sodelavke in sodelavce, ki skrbijo za dobro voljo v delovnem okolju in so vir pozitivne energije. Prejeli […]
 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.