fbpx

Izognite se tem popotniškim napakam

Potovanja

Čeprav se iz napak učimo, smo za vas izbrali štiri, katerim se lahko izognete.

# Preberite drobni tisk

V drobnem tisku se skrivajo vsa obvezna doplačila in druge pomembne informacije kot na primer cena dodatnega kosa prtljage in ura check-ina v hotelu.

# Obiščite zdravnika

Obisk popotniške ambulante je nujen, če se odpravljate v države, kjer razhajajo različne bolezni. Tam vas bodo poučili o preventivnem cepljenju, zdravilih in antimalarikih.

# Rezervacija letalskih kart

Če do vaše končne destinacije ni mogoče rezervirati direktnega leta, boste morali na poti prestopiti. Pri nakupu druge karte računajte na morebitno zamudo prvega letala, gnečo in velikost letališča, da ne boste ostali brez povezave.

# Preučite lokacijo namestitve

Skrbno preučite lokacijo namestitve, da ne boste na koncu pristali več deset kilometrov ven iz centra ali pa boste morali na plažo z javnim prevozom, na kar zagotovo niste računali.

cesarea: “Jaz sem se pred leti odločila za potovanje z vlakom v Pariz, pač zato, ker nisem marala letet. Mučna izkušnja. Trajalo je celo večnost, kljub spalniku je vlak relativno neudoben in nisem mogla spat.”

Vir fotografij: Pixabay, Stockpholio


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • [SLIKOVITO] s Tomom Vebrom
  Tom Veber, svobodni umetnik in kulturni delavec pravi: "Izčrpan sem, zmeraj težje najdem ravnovesje med delom in prostim časom. Kot svoboden umetnik je moje delo, in posledično s tem povezan zaslužek, velikokrat podvrženo negotovosti."
 • [SLIKOVITO] z Lidijo Bašič Jančar: Ko imamo vsega dovolj, …
  Ko imamo vsega dovolj, bi se najraje skrili v mišjo luknjo.
 • [SLIKOVITO] z Nomi Hrast
  »Poženem kolo ravnovesja in se poiščem v dnevih, ki prihajajo.« To je misel izpod peresa Andreja H. Štruca, ena izmed mnogih, ki v zadnjih mesecih krasijo Maribor.
 • Ni vsa lokalna hrana ekološka
  Toliko kolikor je ljudi, toliko je različnih načinov prehranjevanja, različnih okusov, različnih odtenkov barv na krožnikih. Nekateri se oskrbujejo s hrano iz slovenskih kmetij, določeni pazijo, da te kmetije hrano pridelujejo na izključno ekološki način. Drugi spet kupujejo hrano v trgovini in posegajo večinoma po predelanih živilih slovenskih blagovnih znamk, tretjim pa je vseeno, od […]
 • SLIKOVITO z Lidijo Bašič Jančar – Kako vzljubiti neljuba čustva?
  Vemo, da imajo čustva svoj pomen. Nesmiselno bi bilo, da bi določeno čustvo, ki nam ni ljubo, želeli izničiti. Neljuba čustva nam predstavljajo določeno breme, s katerim težko shajamo. Izziv je morda prav v tem, da poskušamo čustvom ZAUPATI, da vstopajo oz. se pojavijo prav z določenim namenom in da se nikoli ne pojavijo brez […]