fbpx

Izročitev bankovcev za 10, 20 in 50 švicarskih frankov v obt

Novice

Schweizerische Nationalbank  je izročila v obtok bankovce za 10, 20 in 50 švicarskih frankov z dodatno zaščito – perforirano številko (oznako vrednosti). Nahaja se v sklopu zaščite v različnih tiskarskih tehnikah vzdolž sprednje strani (enako kot pri bankovcih višje nominalne vrednosti). Bankovci brez perforirane številke bodo še naprej zakonito plačilno sredstvo, vendar jih bo švicarska […]

Schweizerische Nationalbank  je izročila v obtok bankovce za 10, 20 in 50 švicarskih frankov z dodatno zaščito – perforirano številko (oznako vrednosti). Nahaja se v sklopu zaščite v različnih tiskarskih tehnikah vzdolž sprednje strani (enako kot pri bankovcih višje nominalne vrednosti).

Bankovci brez perforirane številke bodo še naprej zakonito plačilno sredstvo, vendar jih bo švicarska centralna banka postopoma jemala iz obtoka.


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • SLIKOVITO z Nomi Hrast
  Zdi se, da počasi prehajamo nazaj na stare tirnice življenja, pa vendar vsakega izmed nas v mislih spremljajo skrbi in tegobe, ki so povezane s trenutno situacijo.
 • SLIKOVITO z Lidijo Bašič Jančar
  Biti zrel v svoji nezrelosti in živeti »nezrelost« takrat, ko je za to čas, je v resnici najbolj zrelo dejanje.
 • Ekološko + lokalno je idealno!
  Na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano so pripravili akcijo za ozaveščanje širše slovenske javnosti o lokalni ekološki hrani, o tem, kako je pridelana in predelana ekološka hrana, kaj potrošniku zagotavlja zeleni znak za ekološko živilo, pa tudi o koristnosti zauživanja ekoloških živil in podpori slovenskim (lokalnim) ekološkim pridelovalcem in predelovalcem.
 • [SLIKOVITO z Nomi Hrast]
  Kalejdoskop življenja vrtimo vsak dan. Vedno znova zavrtimo mozaik trenutkov, ki nam sestavijo novo, drugačno sliko.
 • Ti povabiš, Radenska časti!
  Na spletni strani www.zaskupaj.si si zagotovite kupon – račun za pijačo bodo namreč poravnali v Radenski!