fbpx

Izročitev bankovcev za 10, 20 in 50 švicarskih frankov v obt

Novice

Schweizerische Nationalbank  je izročila v obtok bankovce za 10, 20 in 50 švicarskih frankov z dodatno zaščito – perforirano številko (oznako vrednosti). Nahaja se v sklopu zaščite v različnih tiskarskih tehnikah vzdolž sprednje strani (enako kot pri bankovcih višje nominalne vrednosti). Bankovci brez perforirane številke bodo še naprej zakonito plačilno sredstvo, vendar jih bo švicarska […]

Schweizerische Nationalbank  je izročila v obtok bankovce za 10, 20 in 50 švicarskih frankov z dodatno zaščito – perforirano številko (oznako vrednosti). Nahaja se v sklopu zaščite v različnih tiskarskih tehnikah vzdolž sprednje strani (enako kot pri bankovcih višje nominalne vrednosti).

Bankovci brez perforirane številke bodo še naprej zakonito plačilno sredstvo, vendar jih bo švicarska centralna banka postopoma jemala iz obtoka.


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko gozd zapolni praznino
  Poslušam, ko ne vem, kam. In grem tja, kjer je moja duša doma. Vprašam in slišim. In vem, kaj mi povedati ima, narava. Znova in znova. Pojdi v gozd. Bodi, kot da nisi nič. Šele prazen lahko postaneš spet poln in šele praznina naredi prostor zate, pravega tebe.
 • Obstaja naravni talent za komunikacijo ali se tega naučimo?
  Komuniciranje je del našega vsakdana. Ne moremo ne komunicirati. Vse, kar počnemo, je komunikacija.
 • Alarm in srčni reset
  Kip sem. Okamenela. Kaj se dogaja?! Ne morem se premikati! Kot bi bila ujeta pod največjo skalo, kar sem jih kdaj videla. Sanjam z odprtimi očmi? Ne, tu sem, budna, a brez moči.
 • Skozi oči življenja
  Budilka me kljub močnemu zvonjenju ni več spravila iz postelje. Glava je delala na polno, ampak telo ni več ubogalo, ni več delalo. Kapitulirala sem.
 • Kaj vse sem zaradi ne ljubezni in pretepanja doživel
  Moje življenje v otroštvu je bilo, kot je povedal psihoterapevt, povsem uničeno.