fbpx

Zaliv Along

Novice

Zaliv Along, eden najlepših na svetu, se skriva v Modrem morju ob obalah Vietnama, nedaleč od velikega pristanišča Hajfong. V zalivu Along pristajajo ladje, ki tu najdejo zanesljivo zavetje pred nevihtami in tajfuni, katerih moč se izniči ob dolgem pasu visokih skal in čeri. Nenavadno lepoto pa daje zalivu množica otočkov čudnih oblik, na katerih […]

Zaliv Along, eden najlepših na svetu, se skriva v Modrem morju ob obalah Vietnama, nedaleč od velikega pristanišča Hajfong.

V zalivu Along pristajajo ladje, ki tu najdejo zanesljivo zavetje pred nevihtami in tajfuni, katerih moč se izniči ob dolgem pasu visokih skal in čeri. Nenavadno lepoto pa daje zalivu množica otočkov čudnih oblik, na katerih je polno podzemeljskih jam in predorov s stalaktiti. Otočki so raztreseni po vsem zalivu. Kitajci so imeli te skale za hrbtenico velikanskega, pod vodo skritega zmaja. Po tem čudovitem zalivu plujejo džunke trgovcev in ribičev, ki se ne zmenijo za prekrasno okolje, čeprav so tudi sami del njegove slikovitosti.

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!