fbpx

Japonska gostišča ne marajo tujcev

Novice

Glavna ovira je jezik Večina japonskih gostiln in hotelov lani po večini ni gostila veliko tujcev, raziskava pa je pokazala, da si jih v prihodnosti tudi ne želijo. Medtem ko večina gostiln in hotelov sprejema tujce, pa izidi raziskave, ki jo je naročila japonska vlada, kažejo, da tradicionalne gostilne niso zelo gostoljubne do tujcev in […]

Glavna ovira je jezik

Večina japonskih gostiln in hotelov lani po večini ni gostila veliko tujcev, raziskava pa je pokazala, da si jih v prihodnosti tudi ne želijo.

Medtem ko večina gostiln in hotelov sprejema tujce, pa izidi raziskave, ki jo je naročila japonska vlada, kažejo, da tradicionalne gostilne niso zelo gostoljubne do tujcev in to kljub temu, da si vlada prizadeva za povečanje števila tujih turistov.

Japonsko podeželje je preplavljeno z majhnimi staromodnimi gostišči, imenovanimi rjokani, ki so po večini v lasti družinskih podjetij, ponujajo pa tradicionalno japonsko hrano – surove morske poslastice, preprosta slamnata ležišča in skupna termalna kopališča.

Rjokani nudijo tradicionalne termalne kopeli.

foto: EPA


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko se vse podre kot domine …
  Pred petimi leti, se mi je po ločitvi in dogovoru glede skrbništva sina, v zasebnem življenju ponovno nasmehnila sreča. Priznam, da nisem pričakovala, niti nisem iskala novega razmerja.
 • Pohvala da ljudem krila
  Letošnja akcija Ustavi se! je bila posvečena komunikaciji, ki je temelj kakovostnih odnosov. Velikokrat pozabljamo, kako pomemba je pri tem pohvala, zato so v Lidlu Slovenija interno nagradno aktivacijo zgradili okrog nje. Svoje zaposlene so povabili, da predlagajo sodelavke in sodelavce, ki skrbijo za dobro voljo v delovnem okolju in so vir pozitivne energije. Prejeli […]
 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.