fbpx

Japonska gostišča ne marajo tujcev

Novice

Glavna ovira je jezik Večina japonskih gostiln in hotelov lani po večini ni gostila veliko tujcev, raziskava pa je pokazala, da si jih v prihodnosti tudi ne želijo. Medtem ko večina gostiln in hotelov sprejema tujce, pa izidi raziskave, ki jo je naročila japonska vlada, kažejo, da tradicionalne gostilne niso zelo gostoljubne do tujcev in […]

Glavna ovira je jezik

Večina japonskih gostiln in hotelov lani po večini ni gostila veliko tujcev, raziskava pa je pokazala, da si jih v prihodnosti tudi ne želijo.

Medtem ko večina gostiln in hotelov sprejema tujce, pa izidi raziskave, ki jo je naročila japonska vlada, kažejo, da tradicionalne gostilne niso zelo gostoljubne do tujcev in to kljub temu, da si vlada prizadeva za povečanje števila tujih turistov.

Japonsko podeželje je preplavljeno z majhnimi staromodnimi gostišči, imenovanimi rjokani, ki so po večini v lasti družinskih podjetij, ponujajo pa tradicionalno japonsko hrano – surove morske poslastice, preprosta slamnata ležišča in skupna termalna kopališča.

Rjokani nudijo tradicionalne termalne kopeli.

foto: EPA


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • SLIKOVITO z Nomi Hrast
  Zdi se, da počasi prehajamo nazaj na stare tirnice življenja, pa vendar vsakega izmed nas v mislih spremljajo skrbi in tegobe, ki so povezane s trenutno situacijo.
 • SLIKOVITO z Lidijo Bašič Jančar
  Biti zrel v svoji nezrelosti in živeti »nezrelost« takrat, ko je za to čas, je v resnici najbolj zrelo dejanje.
 • Ekološko + lokalno je idealno!
  Na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano so pripravili akcijo za ozaveščanje širše slovenske javnosti o lokalni ekološki hrani, o tem, kako je pridelana in predelana ekološka hrana, kaj potrošniku zagotavlja zeleni znak za ekološko živilo, pa tudi o koristnosti zauživanja ekoloških živil in podpori slovenskim (lokalnim) ekološkim pridelovalcem in predelovalcem.
 • [SLIKOVITO z Nomi Hrast]
  Kalejdoskop življenja vrtimo vsak dan. Vedno znova zavrtimo mozaik trenutkov, ki nam sestavijo novo, drugačno sliko.
 • Ti povabiš, Radenska časti!
  Na spletni strani www.zaskupaj.si si zagotovite kupon – račun za pijačo bodo namreč poravnali v Radenski!