fbpx

Japonska gostišča ne marajo tujcev

Novice

Glavna ovira je jezik Večina japonskih gostiln in hotelov lani po večini ni gostila veliko tujcev, raziskava pa je pokazala, da si jih v prihodnosti tudi ne želijo. Medtem ko večina gostiln in hotelov sprejema tujce, pa izidi raziskave, ki jo je naročila japonska vlada, kažejo, da tradicionalne gostilne niso zelo gostoljubne do tujcev in […]

Glavna ovira je jezik

Večina japonskih gostiln in hotelov lani po večini ni gostila veliko tujcev, raziskava pa je pokazala, da si jih v prihodnosti tudi ne želijo.

Medtem ko večina gostiln in hotelov sprejema tujce, pa izidi raziskave, ki jo je naročila japonska vlada, kažejo, da tradicionalne gostilne niso zelo gostoljubne do tujcev in to kljub temu, da si vlada prizadeva za povečanje števila tujih turistov.

Japonsko podeželje je preplavljeno z majhnimi staromodnimi gostišči, imenovanimi rjokani, ki so po večini v lasti družinskih podjetij, ponujajo pa tradicionalno japonsko hrano – surove morske poslastice, preprosta slamnata ležišča in skupna termalna kopališča.

Rjokani nudijo tradicionalne termalne kopeli.

foto: EPA


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Alarm in srčni reset
  Kip sem. Okamenela. Kaj se dogaja?! Ne morem se premikati! Kot bi bila ujeta pod največjo skalo, kar sem jih kdaj videla. Sanjam z odprtimi očmi? Ne, tu sem, budna, a brez moči.
 • Skozi oči življenja
  Budilka me kljub močnemu zvonjenju ni več spravila iz postelje. Glava je delala na polno, ampak telo ni več ubogalo, ni več delalo. Kapitulirala sem.
 • Kaj vse sem zaradi ne ljubezni in pretepanja doživel
  Moje življenje v otroštvu je bilo, kot je povedal psihoterapevt, povsem uničeno.
 • Petra Petravič: Spoštuj sebe in sogovornika
  Pred dnevi mi je sogovornik zaupaj svojo izkušnjo: »Veste, najtežje je začet in končat s pisanjem.« Pa še kako prav je imel. Če bi me pred mesecem dni vprašali, kaj si mislim o kampanji »Ustavi se«, ki je v letošnji zasnovi fokusirana na pomembnost »ustaviti se za trenutek in prisluhnit drugemu«, bi bil moj zapis […]
 • Ustavi se in se nam pridruži pri reševanju izzivov
  V Lidlu Slovenija bodo v avgustu v sklopu vseslovenske akcije Ustavi se, ki letos v ospredje postavlja komunikacijo, dejavni na svojem Instagram profilu.