fbpx

Kje morate imeti najbolj polno denarnico?

Novice

Moskva je najdražje mesto Tudi po zadnjih raziskavah ostaja Moskva najdražje mesto za tujce, sledi mu Tokio, ki je v enem letu prehitel London. Na četrtem mestu je Oslo, ki je v primerjavi s prejšnjim letom pridobil šest mest, na petem mestu pa mu sledi Seul, ki je padel z drugega mesta. Naslednji je na […]

Moskva je najdražje mesto

Tudi po zadnjih raziskavah ostaja Moskva najdražje mesto za tujce, sledi mu Tokio, ki je v enem letu prehitel London.

Na četrtem mestu je Oslo, ki je v primerjavi s prejšnjim letom pridobil šest mest, na petem mestu pa mu sledi Seul, ki je padel z drugega mesta. Naslednji je na lestvici Hongkong, nato pa Koebenhaven, Ženeva, Zürich in Milan na desetem mestu. Nobeden izmed naštetih mest v prejšnjem letu ni doživel večjega premika na lestvici od enega mesta.

Moskva še vedno trdno ostaja najdražje mesto, Ljubljana pa je letos pridobila 10 mest, tako da je zdaj na 82. mestu od 143, zajetih v raziskavo družbe Mercer.

foto: EPA

Ljubljana na 82. mestu

Od preostalih mest je Pariz na 12. mestu, New York na 50. mestu, od obmejnih držav pa je Rim na 16. mestu, Dunaj na 19., Zagreb na 49., Budimpešta pa na 61. Ljubljana je na 82. mestu in je v primerjavi s prejšnjim letom pridobila dest mest. Kot najcenejša mesta so na repu lestvice Karači, Quito, kot zadnji pa paragvajski Asuncion………..


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • [SLIKOVITO] z Lidijo Bašič Jančar: Ko imamo vsega dovolj, …
  Ko imamo vsega dovolj, bi se najraje skrili v mišjo luknjo.
 • [SLIKOVITO] z Nomi Hrast
  »Poženem kolo ravnovesja in se poiščem v dnevih, ki prihajajo.« To je misel izpod peresa Andreja H. Štruca, ena izmed mnogih, ki v zadnjih mesecih krasijo Maribor.
 • Ni vsa lokalna hrana ekološka
  Toliko kolikor je ljudi, toliko je različnih načinov prehranjevanja, različnih okusov, različnih odtenkov barv na krožnikih. Nekateri se oskrbujejo s hrano iz slovenskih kmetij, določeni pazijo, da te kmetije hrano pridelujejo na izključno ekološki način. Drugi spet kupujejo hrano v trgovini in posegajo večinoma po predelanih živilih slovenskih blagovnih znamk, tretjim pa je vseeno, od […]
 • SLIKOVITO z Lidijo Bašič Jančar – Kako vzljubiti neljuba čustva?
  Vemo, da imajo čustva svoj pomen. Nesmiselno bi bilo, da bi določeno čustvo, ki nam ni ljubo, želeli izničiti. Neljuba čustva nam predstavljajo določeno breme, s katerim težko shajamo. Izziv je morda prav v tem, da poskušamo čustvom ZAUPATI, da vstopajo oz. se pojavijo prav z določenim namenom in da se nikoli ne pojavijo brez […]
 • SLIKOVITO z Nomi Hrast
  Zdi se, da počasi prehajamo nazaj na stare tirnice življenja, pa vendar vsakega izmed nas v mislih spremljajo skrbi in tegobe, ki so povezane s trenutno situacijo.