fbpx

Japonska terapija Shiatsu

Novice

V Moravskih toplicah imajo široko ponudbo masaž. Med njimi je najti tudi več kot 4000 let staro obliko japonske fizioterapije, ki je preprosta vendar učinkovita in zanesljiva oblika diagnostike, zdravljenja in preventive. Osnova Shiatsu terapije je dotik. Z njo izkušeni terapevt ugotovi energetsko stanje telesa, nato pa izzove, vzpodbudi in poveže različne mehanizme samozdravljenja v […]

V Moravskih toplicah imajo široko ponudbo masaž. Med njimi je najti tudi več kot 4000 let staro obliko japonske fizioterapije, ki je preprosta vendar učinkovita in zanesljiva oblika diagnostike, zdravljenja in preventive.

Osnova Shiatsu terapije je dotik. Z njo izkušeni terapevt ugotovi energetsko stanje telesa, nato pa izzove, vzpodbudi in poveže različne mehanizme samozdravljenja v telesu. Kadar je pretok energije v človeku oviran ali ustavljen, se na meridianih ustvarijo blokade. Shiatsu terapevt sprošča te blokade z uporabo različnih tehnik: akupresure, raztezanja, mobilizacije, masaže in z elementi refleksno conske masaže. Shiatsu je dosti več kot masaža, je prava manualna terapija, ki sprošča in krepi imunski sistem, vrača psihofizično kondicijo, ter pomaga spoznavati lastno telo. Shiatsu masaža je za razliko od klasičnih in drugih oblik masaže bolj podobna “razgibavanju” telesa, kot pa glajenju ali gnetenju kože. Gre za bolj aktiven tip terapije in ni primerna za tiste, ki radi med masažo malce zadremajo.

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!