fbpx

Japonska terapija Shiatsu

Novice

V Moravskih toplicah imajo široko ponudbo masaž. Med njimi je najti tudi več kot 4000 let staro obliko japonske fizioterapije, ki je preprosta vendar učinkovita in zanesljiva oblika diagnostike, zdravljenja in preventive. Osnova Shiatsu terapije je dotik. Z njo izkušeni terapevt ugotovi energetsko stanje telesa, nato pa izzove, vzpodbudi in poveže različne mehanizme samozdravljenja v […]

V Moravskih toplicah imajo široko ponudbo masaž. Med njimi je najti tudi več kot 4000 let staro obliko japonske fizioterapije, ki je preprosta vendar učinkovita in zanesljiva oblika diagnostike, zdravljenja in preventive.

Osnova Shiatsu terapije je dotik. Z njo izkušeni terapevt ugotovi energetsko stanje telesa, nato pa izzove, vzpodbudi in poveže različne mehanizme samozdravljenja v telesu. Kadar je pretok energije v človeku oviran ali ustavljen, se na meridianih ustvarijo blokade. Shiatsu terapevt sprošča te blokade z uporabo različnih tehnik: akupresure, raztezanja, mobilizacije, masaže in z elementi refleksno conske masaže. Shiatsu je dosti več kot masaža, je prava manualna terapija, ki sprošča in krepi imunski sistem, vrača psihofizično kondicijo, ter pomaga spoznavati lastno telo. Shiatsu masaža je za razliko od klasičnih in drugih oblik masaže bolj podobna “razgibavanju” telesa, kot pa glajenju ali gnetenju kože. Gre za bolj aktiven tip terapije in ni primerna za tiste, ki radi med masažo malce zadremajo.


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Pohvala da ljudem krila
  Letošnja akcija Ustavi se! je bila posvečena komunikaciji, ki je temelj kakovostnih odnosov. Velikokrat pozabljamo, kako pomemba je pri tem pohvala, zato so v Lidlu Slovenija interno nagradno aktivacijo zgradili okrog nje. Svoje zaposlene so povabili, da predlagajo sodelavke in sodelavce, ki skrbijo za dobro voljo v delovnem okolju in so vir pozitivne energije. Prejeli […]
 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.
 • Zaveza Sloveniji: prostor za odprto komunikacijo
  Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti je podprlo javno pobudo, saj pristna in odprta komunikacija v praksi pomeni pogoje za uresničevanje strateških usmeritev ministrstva in Vlade pri uresničevanju svojih ciljev.