fbpx

Jaslice sveta

Novice

(Potujoča razstava Mednarodnega muzeja jaslic iz Betlehema gostuje v Ljubljani) V cerkvi svetega Jožefa v Ljubljani bo še do 15. februarja 2004 potekala mednarodna razstava jaslic. Razstavo v organizaciji Društva ljubiteljev jaslic in pod pokroviteljstvom UNESCA spremlja pester spremljevalni program. Potujoča razstava obsega umetniška dela in jaslice, ki prihajajo iz dežel vsega sveta: Italija, Francija, […]

(Potujoča razstava Mednarodnega muzeja jaslic iz Betlehema gostuje v Ljubljani)

V cerkvi svetega Jožefa v Ljubljani bo še do 15. februarja 2004 potekala mednarodna razstava jaslic. Razstavo v organizaciji Društva ljubiteljev jaslic in pod pokroviteljstvom UNESCA spremlja pester spremljevalni program.

Potujoča razstava obsega umetniška dela in jaslice, ki prihajajo iz dežel vsega sveta: Italija, Francija, Španija, Slovenija, Švica, Nemčija, Avstrija, Češka, Portugalska, Afrika, Latinska Amerika, Koreja, Kitajska, Japonska in druge. V njej je zbranih 250 dragocenih jaslic, ki predstavljajo raznolikost, pestrost in bogastvo etnološke, zgodovinske, umetniške kulture in verske tradicije.

Za njo se potegujejo vsa pomembnejša evropska mesta. Ta ambiciozni program je doživel izjemen uspeh decembra 2001, ko je potujoča razstava gostovala v Lublinu na Poljskem. Čast države gostiteljice pa je tokrat pripadala Sloveniji. Prireditelji so razstavo postavili v cerkev svetega Jožefa, kjer prostor omogoča, da se razstava s svetlobnimi in glasbenimi efekti spremeni v dogajanje, ki posameznika prevzame in vključi.

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!