fbpx

Julija, avgusta in septembra je potovalo več kot milijon Slovencev

Novice

Statistični urad Republike Slovenije je predstavil raziskavo Turistična potovanja domačega prebivalstva, rezultati pa kažejo, da je naraslo tako število potovanj kot tudi število potujočih. Po podatkih iz ankete se je v obdobju julij-september 2011 zasebnega ali poslovnega potovanja udeležilo okoli 1.013.000 ali 58 % prebivalcev Slovenije, starih 15 ali več let – vsi skupaj pa […]

Statistični urad Republike Slovenije je predstavil raziskavo Turistična potovanja domačega prebivalstva, rezultati pa kažejo, da je naraslo tako število potovanj kot tudi število potujočih.

Po podatkih iz ankete se je v obdobju julij-september 2011 zasebnega ali poslovnega potovanja udeležilo okoli 1.013.000 ali 58 % prebivalcev Slovenije, starih 15 ali več let – vsi skupaj pa so se odpravili na okoli 2.071.000 turističnih potovanj.

Število potujočih Slovencev in število turističnih potovanj, ki s(m)o se jih udeležili, je bilo v primerjavi s tretjim četrtletjem leta 2010 višje – število potujočih je naraslo za odstotek, število potovanj pa za pet odstotkov.

Vir: rtvslo.si

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!