fbpx

Kadar smuči kažejo smer; vlečnice in smučišča za manj zahtevne

Novice

Ko se pojavi vprašanje kam na izlet in smučarijo, je marsikdo v zadregi. Res, da nekateri vedo kod in kam: do vikenda in nazaj, do sorodnikov sem  in tja itn. Toda veliko jih je, ki vzamejo tudi zemljevid v roke in se skušajo odločiti za novo smer.   Sedaj ko bo zima, se bomo hodili […]

Ko se pojavi vprašanje kam na izlet in smučarijo, je marsikdo v zadregi. Res, da nekateri vedo kod in kam: do vikenda in nazaj, do sorodnikov sem  in tja itn. Toda veliko jih je, ki vzamejo tudi zemljevid v roke in se skušajo odločiti za novo smer.

 

Sedaj ko bo zima, se bomo hodili skupaj smučat, na pomlad nabirat teloh, poleti do kopališč, jezer rek in morja. Danes pa vas že vabimo na naša smučišča. Sicer ne vemo kakšen bo sneg in koliko ga bo, toda če ga ne bo ob Novem letu bo pa kdaj pozneje in vam bodo naši napotki prišli prav kasneje. Predstavili vam bomo nekatere nekoliko manj znane slovenske smučarske kraje, ki pa utegnejo vendarle biti zanimivi. “Žreb” je torej padel na SC Sekirca v Logatcu in Veliko planino.

 

SEKIRCA ČAKA NA SNEG  IN NA DESKARJE
Majhno in prijazno družinsko smučišče

         

To smučišče s prvo vlečnico je bilo zgrajeno leta 1950, upravljalo ga je turistično društvo, ki je leta 1973 tudi postavilo sedanjo žičniško napravo, nato sta smučišče prevzeli in zanj skrbeli logaški družbi KLI in Valkarton, od leta 1988 do leta 1996, ko ga je v upravljanje prevzel neumorni Boris Čičmirko, ki mu je s svojimi sodelavci in prijatelji za letošnjo zimsko sezono uspelo pripraviti tudi snežni park za deskarje.

Logaška žičnica je najbližja žičnica v tem delu Slovenije. Sekirca je tipično družinsko smučišče, kjer tudi smučarska vozovnica ni draga, od 1400 do 2200 tolarjev. Je pa Sekirca tudi vadišče za logaški smučarski klub. Smučarska zveza Slovenije je letos smučišče homologizirala, tako da bo sedaj vadbišče in državno tekmovališče za najmlajše smučarje.

 

VELIKA PLANINA – NIZKE CENE, NOČNO SANKANJE IN…

Na Veliki planini bodo zimsko sezono odprli 15. decembra, ko bo ponovno začela obratovati nihalka. 

Na Veliko planino bodo letos smučarje vabili z dokaj nizkimi cenami smučarskih vozovnic, saj naj bi dnevna vozovnica stala deset oziroma petnajst eurov. Novi direktor družbe Marijan Skornišek pa je prepričan, da jim bo z nizkimi cenami uspelo na planino znova privabiti dovolj smučarjev, deskarjev, tekačev in sankačev, ki so se zaradi več zaporednih slabih zimskih sezon preselili na druga slovenska smučišča. Letos bo ponovno zaživela tudi Tiha dolina, kjer bosta obratovali vlečnici Tiha 1 in Tiha 2. Kupili pa so tudi novi teptalec, tako da bodo lahko urejali vseh 12 km prog na 40 hektarih velikem smučišču, kjer bosta obratovali tudi vlečnici Jurček in Zeleni rob.

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake

 

Na planini bodo to zimo prišli na svoj račun tudi tekači, saj bodo redno vzdrževali pet kilometrov tekaških prog. Hit sezone pa bo zagotovo nočno sankanje na osvetljeni progi pod sedežnico. Obiskovalcem bodo omogočili tudi izposoje sank in krpelj za izlete po neokrnjeni naravi, za izposojo smučarske opreme pa se še dogovarjajo. Skornišek obljublja tudi številna tekmovanja, otroški vrtec na snegu, šolo smučanja in deskanja ter zadovoljivo gostinsko ponudbo ob vznožju nihalke in na snežni plaži pri sedežnici in v gostišču Zeleni rob.

 “Želja,vizij in znanja imamo dovolj” pravi direktor Skornišek, ki si je izkušnje nabiral dve desetletji na Golteh, zadnja štiri leta pa na manjšem smučišču Celjska Koča.

 

V prihodnjih sestavkih se bomo uvarjali z manjšimi smučarskimi centri katerih v Sloveniji ni malo.

 

 Avtor: Franci Potočnik
 
 


Sledite nam


RSS Ustavi se!