fbpx

Kako je nastala pica Margarita?

Potovanja

O pici Margariti kroži prav posebna legenda.

Pici podobno hrano ljudje pripravljajo že od neolitske dobe naprej, o osnovni različici pice, pici Margariti, pa kroži prav posebna legenda.

Leta 1889 sta se kraljica Margarita Savojska in njen mož kralj Umbero I odpravila na kraljevi pohod po Italiji. Kraljica je radovedno opazovala domačine pri uživanju tankih rezin kruha s pisanimi nadevi in svojemu osebju naročila naj ji prinesejo za pokušino enega teh “pica kruhkov”. Izjemno so se ji priljubili in ob vsaki priložnosti si je v množici domačinov privoščila kakšnega. To je vzbudilo nekaj nasprotovanj, saj se za kraljico vendarle ni spodobilo, da je obedovala skupaj z navadnimi ljudmi, tako rekoč hrano za reveže. Kraljica Margarita pa se ni dala motiti.

Kraljičina ljubezen do pice je bila zapečatena, ko je znani picopek Raffaelo Esposito ustvaril nadev v čast kraljici. Pico je prekril s paradižniki, baziliko in mocarela sirom – vse v barvah italijanske zastave. Nepresenetljivo jo je poimenoval pica Margarita in jo ponesel v svet. Pica je nedvomno prepoznavni simbol Italije, ki jo danes uživamo povsod po svetu.

Vir fotografij: Pixabay, Stockpholio 

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!