fbpx

Kakšen GPS, včasih je bolje zaupati pogledu skozi okno …

Novice

Potem ko sta bila kanadska zakonca v divjini Nevade izgubljena 48 dni, ameriške oblasti opozarjajo obiskovalce zahodnega dela države, naj ne zaupajo slepo navigacijskim napravam. 59-letni Albert in njegova tri leta mlajša žena Rita sta med potovanjem od Britanske Kolumbije v Kanadi do Las Vegasa želela ubrati najkrajšo pot med mestom Boise v Idahu in […]

Potem ko sta bila kanadska zakonca v divjini Nevade izgubljena 48 dni, ameriške oblasti opozarjajo obiskovalce zahodnega dela države, naj ne zaupajo slepo navigacijskim napravam.

59-letni Albert in njegova tri leta mlajša žena Rita sta med potovanjem od Britanske Kolumbije v Kanadi do Las Vegasa želela ubrati najkrajšo pot med mestom Boise v Idahu in Jackpotu v Nevadi. Nič lažjega, sta si mislila, vzela v roke svoj GPS, odtipkala želeni mesti … in se odpeljala. A ne za dolgo, saj ju je tehnologija pustila na cedilu, tako da sta obtičala v divjini Nevade. Rito so po mesecu in pol boja za preživetje našli lovci, Albert pa je pogrešan od 22. marca, ko se je peš odpravil po pomoč.

Ameriški reševalci so dejali, da je to zelo poučen primer, ki dokazuje, da človek ne sme povsod brezglavo zaupati navigacijskim napravam. “Včasih je bolje GPS izključiti, se zanesti na lasten občutek in verjeti tistemu, kar vidimo skozi okno,” je dejal izkušeni reševalec Howard Paul.

Vir: rtvslo.si

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!