fbpx

Slovo hotela Sahara – konec nekega obdobja

Novice

Igralni avtomati so nehali utripati, padel je zastor na gledališki oder, ogromna recepcija se je izpraznila. V Las Vegasu je vrata zaklenil hotel Sahara, eden od simbolov mesta. Hotel, zgrajen v arabskem slogu, je vrata odprl leta 1952, v skoraj 60 letih pa bil priča vsej pestri zgodovini mesta luči. To je bil nekdaj vrhunski […]

Igralni avtomati so nehali utripati, padel je zastor na gledališki oder, ogromna recepcija se je izpraznila. V Las Vegasu je vrata zaklenil hotel Sahara, eden od simbolov mesta.

Hotel, zgrajen v arabskem slogu, je vrata odprl leta 1952, v skoraj 60 letih pa bil priča vsej pestri zgodovini mesta luči. To je bil nekdaj vrhunski hotel, hotel, v katerega je hodil Frank Sinatra in drugi pevci in igralci, zbrani okoli Humphreyja Bogarta, ki se jih je prijel vzdevek “Rat Pack”.

“Hvala za spomine”

Trenutni lastnik ogromne stavbe, ki leži na severu znamenite ulice Las Vegas Strip (krajše the Strip), nasproti še enega znamenitega hotela Stratosphere, je podjetje SBE Entertainment Group. Njegov direktor Sam Nazarian ne želi izdati, kaj namerava zdaj z nepremičnino. Ko pa se je v ponedeljek odjavil zadnji gost, je odšel na ogromno dvorišče in zaklical: “Kmalu bomo nazaj! Hvala za 59 let!” Te besede se svetijo tudi na zaslonu pred hotelom.

Vir: rtvslo.si

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!