fbpx

Kalabrija

Aktualno, Potovanja

Kalabrija je idealna destinacija za ljubitelje naravnih lepot, pestre zgodovine, izvrstne kulinarike, dobrih vin in izrazito gostoljubnih domačinov.

Na prstni konici italijanskega škornja leži ta slikovita pokrajina z bogato starogrško preteklostjo, ki jo »objemata« Tirensko in Jonsko morje z majhnimi, s skoraj zasanjanimi zalivi in neokrnjeno naravo. Jonsko obalo zaradi obilnega spomladanskega cvetenja imenujejo tudi jasminova obala, medtem ko se Tirenska zaradi svojega prelepega barvnega odseva ob sončnem zahodu imenuje tudi „vijoličasta obala”.

– Letoviški kraj Tropea, ki slovi kot eden najbolj slikovitih krajev v J Italiji. Srednjeveško mesto, zgrajeno na strmo spuščajoči se pečini, očara s svojo normansko katedralo in starimi palačami.

– Grafiti v kraju Papasidero, neme priče o bogati 12 tisočletni zgodovini Kalabrije.

– Pizzo, kraj, ki leži na strmi skalnati čeri in katerega priljubljena shajališča so »gelaterie« na Piazzi v zgodovinskem središču. Sladoled Tartuffo so iznašli prav tukaj.

– Raznovrstna in bogata kulinarika. Najbolj znano je kalabrijsko olje Olio Santo, začinjeno s pekočo papriko, poskusiti pa je treba tudi ovčji sir Pecorino in suhe mesnine Soppressata.

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake

Kalabrija je idealna destinacija za ljubitelje naravnih lepot, pestre zgodovine, izvrstne kulinarike in dobrih vin ter izrazito gostoljubnih domačinov. V Kompasu pravijo, da boste navdušeni nad čistim in toplim morjem z dolgimi peščenimi plažami. Prav tako vas ne bodo pustili ravnodušne večerni sprehodi po tlakovanih ulicah šarmantnih mest, razvajanje z legendarnim sladoledom Tartuffo ali »prisluškovanje« zgodbam domačinov in njihovim melodijam.


Sledite nam


RSS Ustavi se!