fbpx

Kalabrija

Aktualno, Potovanja

Kalabrija je idealna destinacija za ljubitelje naravnih lepot, pestre zgodovine, izvrstne kulinarike, dobrih vin in izrazito gostoljubnih domačinov.

Na prstni konici italijanskega škornja leži ta slikovita pokrajina z bogato starogrško preteklostjo, ki jo »objemata« Tirensko in Jonsko morje z majhnimi, s skoraj zasanjanimi zalivi in neokrnjeno naravo. Jonsko obalo zaradi obilnega spomladanskega cvetenja imenujejo tudi jasminova obala, medtem ko se Tirenska zaradi svojega prelepega barvnega odseva ob sončnem zahodu imenuje tudi „vijoličasta obala”.

– Letoviški kraj Tropea, ki slovi kot eden najbolj slikovitih krajev v J Italiji. Srednjeveško mesto, zgrajeno na strmo spuščajoči se pečini, očara s svojo normansko katedralo in starimi palačami.

– Grafiti v kraju Papasidero, neme priče o bogati 12 tisočletni zgodovini Kalabrije.

– Pizzo, kraj, ki leži na strmi skalnati čeri in katerega priljubljena shajališča so »gelaterie« na Piazzi v zgodovinskem središču. Sladoled Tartuffo so iznašli prav tukaj.

– Raznovrstna in bogata kulinarika. Najbolj znano je kalabrijsko olje Olio Santo, začinjeno s pekočo papriko, poskusiti pa je treba tudi ovčji sir Pecorino in suhe mesnine Soppressata.

Kalabrija je idealna destinacija za ljubitelje naravnih lepot, pestre zgodovine, izvrstne kulinarike in dobrih vin ter izrazito gostoljubnih domačinov. V Kompasu pravijo, da boste navdušeni nad čistim in toplim morjem z dolgimi peščenimi plažami. Prav tako vas ne bodo pustili ravnodušne večerni sprehodi po tlakovanih ulicah šarmantnih mest, razvajanje z legendarnim sladoledom Tartuffo ali »prisluškovanje« zgodbam domačinov in njihovim melodijam.


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko se vse podre kot domine …
  Pred petimi leti, se mi je po ločitvi in dogovoru glede skrbništva sina, v zasebnem življenju ponovno nasmehnila sreča. Priznam, da nisem pričakovala, niti nisem iskala novega razmerja.
 • Pohvala da ljudem krila
  Letošnja akcija Ustavi se! je bila posvečena komunikaciji, ki je temelj kakovostnih odnosov. Velikokrat pozabljamo, kako pomemba je pri tem pohvala, zato so v Lidlu Slovenija interno nagradno aktivacijo zgradili okrog nje. Svoje zaposlene so povabili, da predlagajo sodelavke in sodelavce, ki skrbijo za dobro voljo v delovnem okolju in so vir pozitivne energije. Prejeli […]
 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.