fbpx

Kam se potuje v marcu?

Novice

Da bi se lažje odločili, kam in kako v mesecu marcu, da se um sprosti in obzorje razširi v spoznavanju novega, smo za vas izbrali tale prispevek. Marca se na severni polobli začne meteorološka pomlad, a to seveda še ne pomeni, da so izključeni krajši skoki v zimske razmere. Ljubitelji smučanja lahko v alpskih deželah […]

Da bi se lažje odločili, kam in kako v mesecu marcu, da se um sprosti in obzorje razširi v spoznavanju novega, smo za vas izbrali tale prispevek.

Marca se na severni polobli začne meteorološka pomlad, a to seveda še ne pomeni, da so izključeni krajši skoki v zimske razmere. Ljubitelji smučanja lahko v alpskih deželah še vedno pridete na svoj račun, željni sonca pa se napotite na jug. Na jugu Španije, Francije in Italije je marca zelo prijetno, tudi zato, ker se prava turistična sezona še ni začela in so tudi najbolj priljubljene točke še relativno neobljudene.

Dokaj blizu, predvsem pa v tem času veliko bolj poceni, je tudi sever Afrike. Ob obali, recimo v Maroku, Tuniziji in na severu Egipta, so noči še nekoliko hladne, a so dnevi prav prijetni. Še prijetnejše temperature, od 25 do 30 stopinj Celzija, so marca v Senegalu, Kamerunu in Slonokoščeni obali. V Aziji se poletno monsunsko deževje še ni začelo, zato tisti, ki vas vleče na vzhod, razmislite o Indiji, Šrilanki ali Vietnamu, pohodniki pa izkoristite jasno nebo nad Nepalom.

 

Nadaljevanje članka…

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!