fbpx

Kamp MON Perin

Aktivnosti, Zanimivosti

Kamp v neposredni bližini morja nudi prostorne parcele za kamp prikolice in različne mobilne hišice. Dopustovali smo v vili, ki je prostorna in moderno opremljena z velikimi steklenimi površinami, ki nudijo prečudovit razgled na morje. V hišici smo imeli vso opremo, ki nam je nudila popolno udobje. Dve spalnici, dve kopalnici, kuhinjo z dnevno sobo in veliko teraso z moderno zunanjo sedežno garnituro ter veliko mizo in stole.

Letos je bila zima res dolga in postregla nam je z obilico snega. Nestrpno smo pričakali pomlad in izkoristili podaljšan konec tedna za oddih na obali, kjer v lepih dneh že diši po poletju. Želeli smo nekam, kjer bomo v stiku z naravo, v neposredni bližini morja, kjer bomo malo raziskovali, malo športali in se malo poigrali. Odločili smo se za oddih v kampu.

Pot nas je popeljala nedaleč od slovenske meje, kjer se nahaja idilični istrski kamp Mon Perin. Kar je priročno, saj je primeren tudi za krajše oddihe od zgodnje pomladi do pozne jeseni. Kamp je edinstven zaradi svoje bogate ponudbe. Je moderno zasnovan ter prijazen majhnim otrokom in invalidom. Ima idilično devet kilometrov dolgo prodnato in skalnato plažo s kristalno čistim morjem in opojnimi vonjavami prijetnega borovega gozda, ki v vročih dneh zagotavlja senco. V kampu so tudi bogata gostinska ponudba in trgovine. Za zabavo je poskrbljeno v sklopu gostinske ponudbe, vlakec pa vozi po celotnem kampu in v prikupno obmorsko zgodovinsko mestece Bale Valle.

Mestece šteje 886 prebivalcev. Njegova posebnost je zgodnjesrednjeveška urbana osnova, ki je umeščena na griču in omogoča prečudovit razgled na neskončne oljčne nasade in vinograde. Tlakovane ulice, obdane z urejenimi starimi hišami, izpopolnjenimi z balkonskim cvetjem, nas popeljejo do Kaštela Soardo Bembo, ki je znan po gotskem renesančnem pročelju; do cerkve blažene device Marije, kjer najdemo sarkofag iz leta 1595, in še do mnogih drugih zgodovinskih, kulturnih in umetniških zanimivosti.

Poti iz kampa vodijo tudi v večja mesta; v bližini sta na primer Rovinj in Pula.

Kamp meji na Palud, ornitološki rezervat za številne ptice in habitat za zelo redke vrste vodnih živali, ter na obalno trdnjavo Forno, ki jo je za zaščito svojega pristanišča zgradila avstrijska mornarica.

Vreme je bilo ravno pravšnje, da smo lahko raziskovali okolico; ne prevroče ne prehladno.

Kamp v neposredni bližini morja nudi prostorne parcele za kamp prikolice in različne mobilne hišice. Dopustovali smo v vili, ki je prostorna in moderno opremljena z velikimi steklenimi površinami, ki nudijo prečudovit razgled na morje. V hišici smo imeli vso opremo, ki nam je nudila popolno udobje. Dve spalnici, dve kopalnici, kuhinjo z dnevno sobo in veliko teraso z moderno zunanjo sedežno garnituro ter veliko mizo in stole. Prostor je klimatiziran, kuhinja moderno opremljena; ima hladilnik z zamrzovalnikom, kuhalno ploščo, pečico, mikrovalovno pečico, toaster, grelec vode, kavni avtomat in vso posodo z ličnim priborom. V hiši so še TV, WIFI, sodobna razsvetljava, zunanje ozvočenje in mnogo detajlov, ki bivanje naredijo še udobnejše.

Kamp ima vrt, kjer si gostje lahko brezplačno naberejo sadje in zelenjavo, dve trgovini, pekarno, restavracije, lokale, dolge sprehajalne poti, veliko igral, košarkarsko, nogometno, teniško in odbojkarsko igrišče, deskarski, potapljaški, jadralski in konjeniški center, mini golf, letni kino, balinanje, najem kajakov in pedolinov, vodni park na morju, Park Dog Agility in še bi lahko naštevali.

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake

V kampu smo spoznali direktorja gospoda Massima Piuttia, ki nam je prijazno razkazal kamp in nam odgovoril na nekaj vprašanj:

Zakaj priporočate kamp Mon Perin?
Naš kamp je najboljša izbira, saj je edini, kjer je narava še ohranjena, kar omogoča sprostitev, počitek in pobeg od vsakodnevnega vrveža, a kljub svojemu naravnemu okolju nudi popolno udobje in vso infrastrukturo, ki jo ponujajo hoteli s petimi zvezdicami.
Prejeli ste nagrado za menedžerja leta 2017. Kako doživljate tak dosežek?
Zahvaljujem se svojim sodelavcem, poslovnim partnerjem in kolegom, saj brez njihovega dela in truda ne bi prejel nagrade. Le-ta je za nas dodatna spodbuda za novo fazo razvoja v prihodnosti.

Ali radi opravljate svoje delo?
Delu sem predan z vsem srcem. Nenehno stremim k napredku. Pri delu me podpira družina, ki sem ji zelo hvaležen.

Vsako leto kamp izpopolnjujejo. Letos so zgradili dodatne sanitarije, uredili kanalizacijski sistem in čistilno napravo, med parcelami zasadili živo mejo, zgradili še en vodni park za otroke, namestili nove mobilne hiške …

Za kamp skrbi podjetje Mon Perin, d. o. o., ki je bilo ustanovljeno leta 2005. Deluje kot socialno podjetništvo, šteje 900 malih delničarjev in zaposluje več kot sto ljudi, ki skrbijo za zadovoljstvo gostov.

Naša izkušnja je bila prečudovita. Lepo se zahvaljujemo prijetnemu osebju in se že veselimo vrnitve poleti, ko bomo tu dopustovali na glavnem dopustu, vam pa ga toplo priporočamo.


Sledite nam


RSS Ustavi se!