fbpx

Kanin

Novice

Kanin je edino smučišče v Sloveniji, kjer se smučarski tereni razprostirajo več kot 2000 metrov visoko. Sezona smučanja na Kaninu traja od decembra do prvomajskih praznikov. Veličasten razgled s smučišča sega od osrčja Alp do Tržaškega zaliva. Kanin leži nad Bovcem in je visokogorsko smučišče, ki ga odlikuje sončna lega, v zimah, radodarnih s snegom, […]

Kanin je edino smučišče v Sloveniji, kjer se smučarski tereni razprostirajo več kot 2000 metrov visoko. Sezona smučanja na Kaninu traja od decembra do prvomajskih praznikov. Veličasten razgled s smučišča sega od osrčja Alp do Tržaškega zaliva. Kanin leži nad Bovcem in je visokogorsko smučišče, ki ga odlikuje sončna lega, v zimah, radodarnih s snegom, pa je pod vodstvom izkušenega vodnika možna turnasmuka po dolini Krnice, sankačem pa je na voljo več kot devet kilometrov prog. Posebnost je še možnost smučanja v treh državah: na smučiščih Sella Nevea in Trbiž v Italiji ter Arnoldstein v Avstriji. Gost, ki ima šest ali sedem dnevno kaninsko smučarsko vozovnico, lahko dva dni brez doplačila smuča na omenjenih smučiščih. Smučišče se razprostira na 30 hektarjih na nadmorski višini med 1600 in 2300 metrov. Skupna dolžina prog je 15 kilometrov, 15 kilometrov pa je tudi tekaških prog. Na smučišču obratujejo krožna kabinska žičnica, tri sedežnice in vlečnica. Dodatna ponudba: izposoja in servis opreme, smučanje v celem snegu, jadralno padalstvo v tandemu, dodatno zasneževanje, rafting na snegu, plezanje po zaledenelih slapovih, nočno sankanje, restavracija Prestreljenik. Šola smučanja: alpsko smučanje, teki, telemark, carving, deskanje.

Silvestrovanje: hotel Dobra Vila Bovec  hotel Alp (210 ležišč) hotel Kanin (258 ležišč) apartmaji Kaninska vas (1360 ležišč) sobe pri zasebnikih(300 ležišč)

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!