fbpx

Katalonske prestolnice: SAGRADA FAMÍLIA

Novice, Zanimivosti

Sagrada Familia je Gaudíjeva največja, najpompoznejša, nedokončana stvaritev. Katedrale Sagrada Famílija še zmeraj niso dokončali.

Gaudí ni zapustil podrobnih načrtov, zato je obnova, ki jo je prevzel Jordi Bonet Armengol, sin enega od Gaudijevih sodelavcev, izredno težavna. Cerkev, ki je posvečena Sveti družini v Barceloni, še vedno povzroča razprtije. Nekateri menijo, da bi jo morali pustiti nedokončano, spet drugi se zavzemajo za njeno celostno podobo, ki pa seveda ne bo nikoli takšna, kot bi jonaredil mojster Gaudí.

Odprto je vsak dan, januarja, februarja, novembra in decembra od 9.00  18.00, marca, aprila in oktobra od 9.00  19.00, maja in septembra od 9.00  20.00, julija in avgusta od 9.00  21.00.

Do cerkve vas pripelje podzemna železnica: Sagrada Famílija ali avtobus številka 100 (postajališče 3).


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • SLIKOVITO z Nomi Hrast
  Zdi se, da počasi prehajamo nazaj na stare tirnice življenja, pa vendar vsakega izmed nas v mislih spremljajo skrbi in tegobe, ki so povezane s trenutno situacijo.
 • SLIKOVITO z Lidijo Bašič Jančar
  Biti zrel v svoji nezrelosti in živeti »nezrelost« takrat, ko je za to čas, je v resnici najbolj zrelo dejanje.
 • Ekološko + lokalno je idealno!
  Na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano so pripravili akcijo za ozaveščanje širše slovenske javnosti o lokalni ekološki hrani, o tem, kako je pridelana in predelana ekološka hrana, kaj potrošniku zagotavlja zeleni znak za ekološko živilo, pa tudi o koristnosti zauživanja ekoloških živil in podpori slovenskim (lokalnim) ekološkim pridelovalcem in predelovalcem.
 • [SLIKOVITO z Nomi Hrast]
  Kalejdoskop življenja vrtimo vsak dan. Vedno znova zavrtimo mozaik trenutkov, ki nam sestavijo novo, drugačno sliko.
 • Ti povabiš, Radenska časti!
  Na spletni strani www.zaskupaj.si si zagotovite kupon – račun za pijačo bodo namreč poravnali v Radenski!