fbpx

10 idej, kako potovati ceneje

Potovanja

Spremljaj svojo porabo in privarčuj.

# Brezplačno po muzejih

Če si na potovanju rad ogledaš razstavo, pa se ti zdijo cene vstopnic previsoke, na spletu preveri, ob katerih dnevih imajo galerije in muzeji prost vstop ter privarčuj kakšen kovanec.

# Noč prespi na vlaku

Na nočitvah lahko privarčuješ tako, da se namesto za dnevno vožnjo, odločiš za nočni avtobus ali vlak in se izogneš dragi nočitvi v hotelu.

# Nauči se barantati

Ali si vedel, da je v nekaterih državah obvezno barantati in da je včasih celo nevljudno, če niti ne poskusiš?

# Preskoči večerjo

Namesto na večerjo v restavracijo, zavij tja na kosilo in ujami ugodno ponudbo. Zvečer veliko restavracij cene svojih menijev zviša.

# Jej hrano na ulici

Hrana na ulici je navadno sveže pripravljena in je precej cenejša od tiste v restavracijah.

# Izogni se visoki sezoni

Letalske karte, cene nastanitev, izletov in ponudbe v restavracijah so izven sezone tudi do polovice cenejše.

# Letalsko karto rezerviraj dovolj zgodaj

Redno spremljaj ponudbo letalskih kart in akcij, ki jih ponujajo letalski prevozniki ter izberi najbolj ugodno.

# Namesto kot na avtobus, na kolo

Namesto, da v mestu uporabljaš javni prevoz, si izposodi kolo in na cenovno dostopen način razišči nov kraj.

# Odpravi se na ‘Free walking tour’

V mestu se odpravi na ‘Free walking tour’ oziroma na “skoraj” brezplačen voden ogled mesta z lokalnim vodičem. Skoraj brezplačen zato, ker vodniki na koncu pobirajo napitnino.

# Spremljaj svojo porabo

Pred potovanjem preveri, kje se najbolj splača zamenjati denar v lokalno valuto. Ponavadi so najslabša možnost menjalnice na letališčih. Da boš imel nadzor nad financami, si sproti beleži svojo porabo.

Vir fotografij: Pixabay, StockpholioSledite nam


RSS Ustavi se!

 • Loti Palmer: Prepoznajte (narcistične) metode manipulacije
  Oseba z narcističnimi lastnostmi (ali motnjo) potrebuje občutek, da je svet okoli nje tak, kot ga vidi in razume ona, zato si za dosego tega cilja pomaga z različnimi sredstvi. Glavno med njimi je manipulacija. Spoznajte najbolj pogoste oblike in se jim z znanjem in veščinami uprite.
 • Vsak človek ima v sebi čarobno vilo
  Vsak izmed nas si je že kdaj zaželel, da bi imel čarobno moč iz pravljic in bi z njo premikal gore, si uresničeval skrite želje ali pa se maščeval ljudem, ki so nas prizadeli. Tudi jaz imam kdaj tako željo.
 • Ustavi se in prisluhni … zvokom narave … glasu tišine … sočloveku … sebi
  Kaj se zgodi, ko se naše telo umiri, pozornost prenesemo na to, kar čutimo in manj, kar mislimo, ter se prepustimo tihemu opazovanju tega, kar nas v naravi obdaja in kar se v nas naravno poraja?
 • Jasna Dolamič Gričar: Komunikacija je najtrdnejši temelj odnosov
  Dobra komunikacija je najtrdnejši temelj dobrih odnosov. To povem na vsakem srečanju, druženju, vedno, ko dobim za svoj govor priložnost. Izkazalo se je, da je moja trditev, moje prepričanje, moj moto, popolnoma pravilno, več kot pravilno, da drži kot pribito.
 • Gregor Pirc: Ko zboliš, se resno pogovoriš s seboj
  »Rak«. Že samo beseda te zdrami, kaj šele ko pomisliš, da bi se lahko zgodilo tebi. Običajno zboli nekdo iz službe, morda tvoj sosed, meni pa se to ne more zgoditi, pogosto prepričanje opiše Gregor Pirc iz društva Onkoman.