10 idej, kako potovati ceneje

Potovanja

Spremljaj svojo porabo in privarčuj.

# Brezplačno po muzejih

Če si na potovanju rad ogledaš razstavo, pa se ti zdijo cene vstopnic previsoke, na spletu preveri, ob katerih dnevih imajo galerije in muzeji prost vstop ter privarčuj kakšen kovanec.

# Noč prespi na vlaku

Na nočitvah lahko privarčuješ tako, da se namesto za dnevno vožnjo, odločiš za nočni avtobus ali vlak in se izogneš dragi nočitvi v hotelu.

# Nauči se barantati

Ali si vedel, da je v nekaterih državah obvezno barantati in da je včasih celo nevljudno, če niti ne poskusiš?

# Preskoči večerjo

Namesto na večerjo v restavracijo, zavij tja na kosilo in ujami ugodno ponudbo. Zvečer veliko restavracij cene svojih menijev zviša.

# Jej hrano na ulici

Hrana na ulici je navadno sveže pripravljena in je precej cenejša od tiste v restavracijah.

# Izogni se visoki sezoni

Letalske karte, cene nastanitev, izletov in ponudbe v restavracijah so izven sezone tudi do polovice cenejše.

# Letalsko karto rezerviraj dovolj zgodaj

Redno spremljaj ponudbo letalskih kart in akcij, ki jih ponujajo letalski prevozniki ter izberi najbolj ugodno.

# Namesto kot na avtobus, na kolo

Namesto, da v mestu uporabljaš javni prevoz, si izposodi kolo in na cenovno dostopen način razišči nov kraj.

# Odpravi se na ‘Free walking tour’

V mestu se odpravi na ‘Free walking tour’ oziroma na “skoraj” brezplačen voden ogled mesta z lokalnim vodičem. Skoraj brezplačen zato, ker vodniki na koncu pobirajo napitnino.

# Spremljaj svojo porabo

Pred potovanjem preveri, kje se najbolj splača zamenjati denar v lokalno valuto. Ponavadi so najslabša možnost menjalnice na letališčih. Da boš imel nadzor nad financami, si sproti beleži svojo porabo.

Vir fotografij: Pixabay, StockpholioSledite nam


RSS Ustavi se!

 • O akciji Ustavi se! 2018
  Opozoriti želimo predvsem na različne pojavne oblike strahov in jih pojasniti, nagovoriti vse, ki se z njimi soočajo, da jih prepoznajo ter se jih s pomočjo nasvetov in dobrih praks tudi osvobodijo.
 • Ana Ostrički
  “Če sami sebe ne razumemo oz. ne znamo poslušati in razumeti sebe, bomo zelo težko to dali oz. omogočili drugim“, nam zaupa svoj pogled Ana Ostrički, oboževalka vsega digitalnega, ki si ...
 • Polona Požgan
  “Ljudje govorimo s hitrostjo 120 besed na minuto, naši možgani pa sprejemajo informacije s hitrostjo 500 besed na minuto. To pomeni, da manjkajočih 380 “besed” zapolnijo s svojimi mislimi, pojasni ...
 • Nomi Hrast
  Naučila sem se, da je vedno bolje takoj povedati in iskreno povedati. Pomembna oseba v mojem življenju mi je dejala, da v življenju ni stvari, ki je komunikacija ne bi ...
 • Urša Krišelj Grubar
  “Pogosto se spomnim profesorja antropologije, legende s FDV, Staneta Južniča, ki je rekel: je treba mučati, tiho biti, nič govoriti. Bolj sem stara, bolj ga razumem in prav te dni ...