fbpx

Katedrala Duomo di Milano

Potovanja

Velja za eno največjih katedral na svetu.

Milanska katedrala stoji na znamenitem mestnem trgu Piazza del Duomo, kjer se zbirajo turisti in domačini srkajo kavo. Zgrajena je iz mogočnega belega marmorja, v katerega so izklesane številne umetniške podobe. Posvečena je Mariji Kristusovega rojstva ter je sedež milanskega nadškofa. Skozi zgodovino je postala eden izmed najprepoznavnejših spomenikov gotske arhitekture, ki so jo gradili, kar 6 stoletij. Velja za eno največjih katedral na svetu in sprejme do 40.000 obiskovalcev naenkrat.

Asana: “To o parkiranju v centru je kar optimistično. Pomisli na probleme s parkiranjem, ki jih pozaš iz slovenskih mest in jih podeseteri – to je stanje v Milanu. Vsekakor pa je center vreden ogleda. Ne rabiš vodnika, greš tja, kjer so množice in vidiš tako največje znamenitsti.”

Vir fotografij: Pixabay, Stockpholio


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • SLIKOVITO z Lidijo Bašič Jančar
  Biti zrel v svoji nezrelosti in živeti »nezrelost« takrat, ko je za to čas, je v resnici najbolj zrelo dejanje.
 • Ekološko + lokalno je idealno!
  Na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano so pripravili akcijo za ozaveščanje širše slovenske javnosti o lokalni ekološki hrani, o tem, kako je pridelana in predelana ekološka hrana, kaj potrošniku zagotavlja zeleni znak za ekološko živilo, pa tudi o koristnosti zauživanja ekoloških živil in podpori slovenskim (lokalnim) ekološkim pridelovalcem in predelovalcem.
 • [SLIKOVITO z Nomi Hrast]
  Kalejdoskop življenja vrtimo vsak dan. Vedno znova zavrtimo mozaik trenutkov, ki nam sestavijo novo, drugačno sliko.
 • Ti povabiš, Radenska časti!
  Na spletni strani www.zaskupaj.si si zagotovite kupon – račun za pijačo bodo namreč poravnali v Radenski!
 • SLIKOVITO z Ano Kersnik Žvab o jogi preko spleta
  1.5.2020 pričnemo z BREZPLAČNO jogo prek spleta pod vodstvom mednarodno priznane jogistke in avtorice knjižnih uspešnic za jogo Ane Kersnik Žvab.