fbpx

Katedrala Duomo di Milano

Potovanja

Velja za eno največjih katedral na svetu.

Milanska katedrala stoji na znamenitem mestnem trgu Piazza del Duomo, kjer se zbirajo turisti in domačini srkajo kavo. Zgrajena je iz mogočnega belega marmorja, v katerega so izklesane številne umetniške podobe. Posvečena je Mariji Kristusovega rojstva ter je sedež milanskega nadškofa. Skozi zgodovino je postala eden izmed najprepoznavnejših spomenikov gotske arhitekture, ki so jo gradili, kar 6 stoletij. Velja za eno največjih katedral na svetu in sprejme do 40.000 obiskovalcev naenkrat.

Asana: “To o parkiranju v centru je kar optimistično. Pomisli na probleme s parkiranjem, ki jih pozaš iz slovenskih mest in jih podeseteri – to je stanje v Milanu. Vsekakor pa je center vreden ogleda. Ne rabiš vodnika, greš tja, kjer so množice in vidiš tako največje znamenitsti.”

Vir fotografij: Pixabay, Stockpholio


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko gozd zapolni praznino
  Poslušam, ko ne vem, kam. In grem tja, kjer je moja duša doma. Vprašam in slišim. In vem, kaj mi povedati ima, narava. Znova in znova. Pojdi v gozd. Bodi, kot da nisi nič. Šele prazen lahko postaneš spet poln in šele praznina naredi prostor zate, pravega tebe.
 • Obstaja naravni talent za komunikacijo ali se tega naučimo?
  Komuniciranje je del našega vsakdana. Ne moremo ne komunicirati. Vse, kar počnemo, je komunikacija.
 • Alarm in srčni reset
  Kip sem. Okamenela. Kaj se dogaja?! Ne morem se premikati! Kot bi bila ujeta pod največjo skalo, kar sem jih kdaj videla. Sanjam z odprtimi očmi? Ne, tu sem, budna, a brez moči.
 • Skozi oči življenja
  Budilka me kljub močnemu zvonjenju ni več spravila iz postelje. Glava je delala na polno, ampak telo ni več ubogalo, ni več delalo. Kapitulirala sem.
 • Kaj vse sem zaradi ne ljubezni in pretepanja doživel
  Moje življenje v otroštvu je bilo, kot je povedal psihoterapevt, povsem uničeno.