fbpx

Katedrala Duomo di Milano

Potovanja

Velja za eno največjih katedral na svetu.

Milanska katedrala stoji na znamenitem mestnem trgu Piazza del Duomo, kjer se zbirajo turisti in domačini srkajo kavo. Zgrajena je iz mogočnega belega marmorja, v katerega so izklesane številne umetniške podobe. Posvečena je Mariji Kristusovega rojstva ter je sedež milanskega nadškofa. Skozi zgodovino je postala eden izmed najprepoznavnejših spomenikov gotske arhitekture, ki so jo gradili, kar 6 stoletij. Velja za eno največjih katedral na svetu in sprejme do 40.000 obiskovalcev naenkrat.

Asana: “To o parkiranju v centru je kar optimistično. Pomisli na probleme s parkiranjem, ki jih pozaš iz slovenskih mest in jih podeseteri – to je stanje v Milanu. Vsekakor pa je center vreden ogleda. Ne rabiš vodnika, greš tja, kjer so množice in vidiš tako največje znamenitsti.”

Vir fotografij: Pixabay, Stockpholio


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko se vse podre kot domine …
  Pred petimi leti, se mi je po ločitvi in dogovoru glede skrbništva sina, v zasebnem življenju ponovno nasmehnila sreča. Priznam, da nisem pričakovala, niti nisem iskala novega razmerja.
 • Pohvala da ljudem krila
  Letošnja akcija Ustavi se! je bila posvečena komunikaciji, ki je temelj kakovostnih odnosov. Velikokrat pozabljamo, kako pomemba je pri tem pohvala, zato so v Lidlu Slovenija interno nagradno aktivacijo zgradili okrog nje. Svoje zaposlene so povabili, da predlagajo sodelavke in sodelavce, ki skrbijo za dobro voljo v delovnem okolju in so vir pozitivne energije. Prejeli […]
 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.