fbpx

Jasna v Kranjski Gori

Potovanja

Jezero je primerno za obisk v vseh letnih časih.

Eden izmed najlepših kotičkov na Gorenjskem je Kranjska Gora, kjer se nahaja tudi jezero Jasna. Ob njem stoji 6 metrov visok razgledni stolp. Gre za umetno nastalo jezero, sestavljeno iz dveh medsebojno povezanih jezer, ki ležita ob sotočju potokov Male in Velike Pišnice. Jezero ponuja prijetno ohladitev in prečudovit razgled na Julijske Alpe. Poleti ga zaradi prijetne klime obišče veliko domačih in tujih obiskovalcev.

tekačica12: “V bazen se da brez problema kot zunanji gost, le meni ni bil preveč všeč. V Bohinju je res boljši, predvsem za otroke, res pa bi se morala tja peljat. Slaščičarna je pa dobra v Kr. Gori tudi če greš mimo Zdravstvenega doma po cesti, rahel ovinek desno in potem so tam ene nove hišice in tam zaviješ, skor da ne moreš zgrešit, malo povprašaš, vsega skupaj je pet minut hoje od Merkatorjeve trgovine. Jah, na smučanju se res ne da ravno šparat, ceno karte lahko pogledaš na spletno stran, najbrž bo ene 28 evrov, nisem pa ziher, če ne obstajajo tudi urne karte.”

Vir fotografij: Pixabay, Stockpholio


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko gozd zapolni praznino
  Poslušam, ko ne vem, kam. In grem tja, kjer je moja duša doma. Vprašam in slišim. In vem, kaj mi povedati ima, narava. Znova in znova. Pojdi v gozd. Bodi, kot da nisi nič. Šele prazen lahko postaneš spet poln in šele praznina naredi prostor zate, pravega tebe.
 • Obstaja naravni talent za komunikacijo ali se tega naučimo?
  Komuniciranje je del našega vsakdana. Ne moremo ne komunicirati. Vse, kar počnemo, je komunikacija.
 • Alarm in srčni reset
  Kip sem. Okamenela. Kaj se dogaja?! Ne morem se premikati! Kot bi bila ujeta pod največjo skalo, kar sem jih kdaj videla. Sanjam z odprtimi očmi? Ne, tu sem, budna, a brez moči.
 • Skozi oči življenja
  Budilka me kljub močnemu zvonjenju ni več spravila iz postelje. Glava je delala na polno, ampak telo ni več ubogalo, ni več delalo. Kapitulirala sem.
 • Kaj vse sem zaradi ne ljubezni in pretepanja doživel
  Moje življenje v otroštvu je bilo, kot je povedal psihoterapevt, povsem uničeno.