fbpx

Kdo oskrbuje Mexico s sadjem in zelenjavo?

Novice

Na južnem robu mehiške prestolnice je zanimiv trg zelenjadarjev in cbetličarjev. Slikoviti plavajoči vrtovi v tem trgu, ki se imenuje Ksošimilko, so deležni pogostih obiskov. Ti vrtovi ali chinampas so pasovi obdelane zemlje med kanali sladke vode v nekdanji prostrani laguni. Najlepši so spomladi, sicer pa prihajajo prebivalci Mexica sem vse leto, da se sprehodijo […]

Na južnem robu mehiške prestolnice je zanimiv trg zelenjadarjev in cbetličarjev. Slikoviti plavajoči vrtovi v tem trgu, ki se imenuje Ksošimilko, so deležni pogostih obiskov.

Ti vrtovi ali chinampas so pasovi obdelane zemlje med kanali sladke vode v nekdanji prostrani laguni. Najlepši so spomladi, sicer pa prihajajo prebivalci Mexica sem vse leto, da se sprehodijo med cvetjem in se poveselijo v obrežnih krčmah. Po kanalih med vrtovi vozijo trajineras – barke s ploskim dnom, pokrite s platnom, razpetim na lokih. Na njih sedijo obiskovalci in poslušajo viže domačih godb, ki se prav tako vozijo po vodi. Med vožnjo se radi okrepčajo s pijačo in dobrotami, ki jim jih ponujajo Indijanci na svojih plavajočih gostilnah.

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!