fbpx

Kdo oskrbuje Mexico s sadjem in zelenjavo?

Novice

Na južnem robu mehiške prestolnice je zanimiv trg zelenjadarjev in cbetličarjev. Slikoviti plavajoči vrtovi v tem trgu, ki se imenuje Ksošimilko, so deležni pogostih obiskov. Ti vrtovi ali chinampas so pasovi obdelane zemlje med kanali sladke vode v nekdanji prostrani laguni. Najlepši so spomladi, sicer pa prihajajo prebivalci Mexica sem vse leto, da se sprehodijo […]

Na južnem robu mehiške prestolnice je zanimiv trg zelenjadarjev in cbetličarjev. Slikoviti plavajoči vrtovi v tem trgu, ki se imenuje Ksošimilko, so deležni pogostih obiskov.

Ti vrtovi ali chinampas so pasovi obdelane zemlje med kanali sladke vode v nekdanji prostrani laguni. Najlepši so spomladi, sicer pa prihajajo prebivalci Mexica sem vse leto, da se sprehodijo med cvetjem in se poveselijo v obrežnih krčmah. Po kanalih med vrtovi vozijo trajineras – barke s ploskim dnom, pokrite s platnom, razpetim na lokih. Na njih sedijo obiskovalci in poslušajo viže domačih godb, ki se prav tako vozijo po vodi. Med vožnjo se radi okrepčajo s pijačo in dobrotami, ki jim jih ponujajo Indijanci na svojih plavajočih gostilnah.


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko se vse podre kot domine …
  Pred petimi leti, se mi je po ločitvi in dogovoru glede skrbništva sina, v zasebnem življenju ponovno nasmehnila sreča. Priznam, da nisem pričakovala, niti nisem iskala novega razmerja.
 • Pohvala da ljudem krila
  Letošnja akcija Ustavi se! je bila posvečena komunikaciji, ki je temelj kakovostnih odnosov. Velikokrat pozabljamo, kako pomemba je pri tem pohvala, zato so v Lidlu Slovenija interno nagradno aktivacijo zgradili okrog nje. Svoje zaposlene so povabili, da predlagajo sodelavke in sodelavce, ki skrbijo za dobro voljo v delovnem okolju in so vir pozitivne energije. Prejeli […]
 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.