fbpx

Kitajska: Leshan, Provinca Yunnan – Kunming, Lijiang, Provinca Guangxi – Yangshuo

Novice

LeshanTukaj lahko vidimo največjega Budo na svetu, vklesanega v skalo. V višino meri 71 metrov, samo ušesa so dolga 7 metrov. Projekt izgradnje tega Bude se je začel leta 713 pod okriljem budističnega meniha Haitonga. Končan je bil 90 let kasneje. Provinca Yunnan – KunmingDestinacija je zanimiva predvsem zaradi bližine Kamnitega gozda. Provinca je zanimiva […]

Leshan
Tukaj lahko vidimo največjega Budo na svetu, vklesanega v skalo. V višino meri 71 metrov, samo ušesa so dolga 7 metrov. Projekt izgradnje tega Bude se je začel leta 713 pod okriljem budističnega meniha Haitonga. Končan je bil 90 let kasneje.

Provinca Yunnan – Kunming
Destinacija je zanimiva predvsem zaradi bližine Kamnitega gozda. Provinca je zanimiva predvsem za tiste z bogato domišljijo. Podobe kamnov se ti pred očmi prikazujejo kar same. Če se udeležiš ogleda z lokalno turistično agencijo, te na koncu peljejo še na kosilo in čajno ceremonijo, ki sama po sebi ni nič posebnega, se pa človeku čaj po dolgi hoji in plezanju med kamenjem zelo prileže. 

Lijiang
Čudovito mesto, kjer lahko uživaš v naravi, v okolici Lijianga. Mesto se deli na stari in novi del. Medtem ko novi del ni nič posebnega, je zato stari del toliko bolj vreden ogleda. Če se le da, prespite v starem delu. Tu se lahko ure in ure sprehajate po ozkih uličicah in pri svojem delu opazujete razne mojstre in rokodelce. Tukaj lahko vidimo največ manjšin v različnih narodnih nošah, ki se nahajajo na Kitajskem.

Provinca Guangxi – Yangshuo
Gre za kraj, kjer lahko uživaš v prečudoviti pokrajini. Vse to lahko storiš s kolesarjenjem ali pa si privoščiš vožnjo s čolnom. Na celotno pokrajino se ti razkriva odličen pogled tudi že iz prvega hribčka, na katerega se povzpneš. To je kraj, kjer se mednapornim potovanjem lahko pošteno sprostiš in samo uživaš.


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • [SLIKOVITO] s Tomom Vebrom
  Tom Veber, svobodni umetnik in kulturni delavec pravi: "Izčrpan sem, zmeraj težje najdem ravnovesje med delom in prostim časom. Kot svoboden umetnik je moje delo, in posledično s tem povezan zaslužek, velikokrat podvrženo negotovosti."
 • [SLIKOVITO] z Lidijo Bašič Jančar: Ko imamo vsega dovolj, …
  Ko imamo vsega dovolj, bi se najraje skrili v mišjo luknjo.
 • [SLIKOVITO] z Nomi Hrast
  »Poženem kolo ravnovesja in se poiščem v dnevih, ki prihajajo.« To je misel izpod peresa Andreja H. Štruca, ena izmed mnogih, ki v zadnjih mesecih krasijo Maribor.
 • Ni vsa lokalna hrana ekološka
  Toliko kolikor je ljudi, toliko je različnih načinov prehranjevanja, različnih okusov, različnih odtenkov barv na krožnikih. Nekateri se oskrbujejo s hrano iz slovenskih kmetij, določeni pazijo, da te kmetije hrano pridelujejo na izključno ekološki način. Drugi spet kupujejo hrano v trgovini in posegajo večinoma po predelanih živilih slovenskih blagovnih znamk, tretjim pa je vseeno, od […]
 • SLIKOVITO z Lidijo Bašič Jančar – Kako vzljubiti neljuba čustva?
  Vemo, da imajo čustva svoj pomen. Nesmiselno bi bilo, da bi določeno čustvo, ki nam ni ljubo, želeli izničiti. Neljuba čustva nam predstavljajo določeno breme, s katerim težko shajamo. Izziv je morda prav v tem, da poskušamo čustvom ZAUPATI, da vstopajo oz. se pojavijo prav z določenim namenom in da se nikoli ne pojavijo brez […]