fbpx

Kitajska: Leshan, Provinca Yunnan – Kunming, Lijiang, Provinca Guangxi – Yangshuo

Novice

LeshanTukaj lahko vidimo največjega Budo na svetu, vklesanega v skalo. V višino meri 71 metrov, samo ušesa so dolga 7 metrov. Projekt izgradnje tega Bude se je začel leta 713 pod okriljem budističnega meniha Haitonga. Končan je bil 90 let kasneje. Provinca Yunnan – KunmingDestinacija je zanimiva predvsem zaradi bližine Kamnitega gozda. Provinca je zanimiva […]

Leshan
Tukaj lahko vidimo največjega Budo na svetu, vklesanega v skalo. V višino meri 71 metrov, samo ušesa so dolga 7 metrov. Projekt izgradnje tega Bude se je začel leta 713 pod okriljem budističnega meniha Haitonga. Končan je bil 90 let kasneje.

Provinca Yunnan – Kunming
Destinacija je zanimiva predvsem zaradi bližine Kamnitega gozda. Provinca je zanimiva predvsem za tiste z bogato domišljijo. Podobe kamnov se ti pred očmi prikazujejo kar same. Če se udeležiš ogleda z lokalno turistično agencijo, te na koncu peljejo še na kosilo in čajno ceremonijo, ki sama po sebi ni nič posebnega, se pa človeku čaj po dolgi hoji in plezanju med kamenjem zelo prileže. 

Lijiang
Čudovito mesto, kjer lahko uživaš v naravi, v okolici Lijianga. Mesto se deli na stari in novi del. Medtem ko novi del ni nič posebnega, je zato stari del toliko bolj vreden ogleda. Če se le da, prespite v starem delu. Tu se lahko ure in ure sprehajate po ozkih uličicah in pri svojem delu opazujete razne mojstre in rokodelce. Tukaj lahko vidimo največ manjšin v različnih narodnih nošah, ki se nahajajo na Kitajskem.

Provinca Guangxi – Yangshuo
Gre za kraj, kjer lahko uživaš v prečudoviti pokrajini. Vse to lahko storiš s kolesarjenjem ali pa si privoščiš vožnjo s čolnom. Na celotno pokrajino se ti razkriva odličen pogled tudi že iz prvega hribčka, na katerega se povzpneš. To je kraj, kjer se mednapornim potovanjem lahko pošteno sprostiš in samo uživaš.

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!