fbpx

Kitajska: Leshan, Provinca Yunnan – Kunming, Lijiang, Provinca Guangxi – Yangshuo

Novice

LeshanTukaj lahko vidimo največjega Budo na svetu, vklesanega v skalo. V višino meri 71 metrov, samo ušesa so dolga 7 metrov. Projekt izgradnje tega Bude se je začel leta 713 pod okriljem budističnega meniha Haitonga. Končan je bil 90 let kasneje. Provinca Yunnan – KunmingDestinacija je zanimiva predvsem zaradi bližine Kamnitega gozda. Provinca je zanimiva […]

Leshan
Tukaj lahko vidimo največjega Budo na svetu, vklesanega v skalo. V višino meri 71 metrov, samo ušesa so dolga 7 metrov. Projekt izgradnje tega Bude se je začel leta 713 pod okriljem budističnega meniha Haitonga. Končan je bil 90 let kasneje.

Provinca Yunnan – Kunming
Destinacija je zanimiva predvsem zaradi bližine Kamnitega gozda. Provinca je zanimiva predvsem za tiste z bogato domišljijo. Podobe kamnov se ti pred očmi prikazujejo kar same. Če se udeležiš ogleda z lokalno turistično agencijo, te na koncu peljejo še na kosilo in čajno ceremonijo, ki sama po sebi ni nič posebnega, se pa človeku čaj po dolgi hoji in plezanju med kamenjem zelo prileže. 

Lijiang
Čudovito mesto, kjer lahko uživaš v naravi, v okolici Lijianga. Mesto se deli na stari in novi del. Medtem ko novi del ni nič posebnega, je zato stari del toliko bolj vreden ogleda. Če se le da, prespite v starem delu. Tu se lahko ure in ure sprehajate po ozkih uličicah in pri svojem delu opazujete razne mojstre in rokodelce. Tukaj lahko vidimo največ manjšin v različnih narodnih nošah, ki se nahajajo na Kitajskem.

Provinca Guangxi – Yangshuo
Gre za kraj, kjer lahko uživaš v prečudoviti pokrajini. Vse to lahko storiš s kolesarjenjem ali pa si privoščiš vožnjo s čolnom. Na celotno pokrajino se ti razkriva odličen pogled tudi že iz prvega hribčka, na katerega se povzpneš. To je kraj, kjer se mednapornim potovanjem lahko pošteno sprostiš in samo uživaš.


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.
 • Zaveza Sloveniji: prostor za odprto komunikacijo
  Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti je podprlo javno pobudo, saj pristna in odprta komunikacija v praksi pomeni pogoje za uresničevanje strateških usmeritev ministrstva in Vlade pri uresničevanju svojih ciljev.
 • Kako utišati glas notranjega kritika
  Vsi imamo notranjega kritika. To je glas znotraj nas, ki nam šepeta, da nismo dovolj pametni, močni, sposobni, talentirani, privlačni, izobraženi. S tem prebuja dvom in nezaupanje v naše moči in sposobnosti. Del nas je prepričan, da nas ta glas varuje, zato mu verjamemo. Vendar notranjega kritika lahko tudi utišamo!