fbpx

Prvi prebivalci Avstralije so prišli iz jugovzhodne Azije

Novice

Prvi prebivalci Avstralije so bili nomadski ljudje, ki so prišli na to celino iz jugovzhodne Azije pred približno 40 000 leti. Ko so se konec 18. stoletja v Avstraliji začeli naseljevati Evropejci, so domače prebivalce poimenovali Aborigini, s čimer so mislili na ljudi, ki so tam živeli od najstarejših časov. V Avstraliji je danes še […]

Prvi prebivalci Avstralije so bili nomadski ljudje, ki so prišli na to celino iz jugovzhodne Azije pred približno 40 000 leti.

Ko so se konec 18. stoletja v Avstraliji začeli naseljevati Evropejci, so domače prebivalce poimenovali Aborigini, s čimer so mislili na ljudi, ki so tam živeli od najstarejših časov. V Avstraliji je danes še okoli 160 000 domorodcev. Večinoma živijo v mestih, toda nekaj tisoč jih poskuša vztrajati pri starodavnem načinu življenja. Potujejo skozi grmičasto pokrajino, lovijo s kopji in bumerangi in si iščejo hrano, kot so rastline, ličinke in žuželke. Lastnine imajo malo in vse, kar potrebujejo, si naredijo iz naravnega gradiva. Tak način življenja ne spreminja in ne ogroža krhkega naravnega ravnotežja v Avstralskem „outbacku“.

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!