fbpx

Kitajska policija priprla tujca zaradi majice

Novice

Kitajska policija v mestu Nandžing na vzhodu države je na kratko priprla tujca, ker so se lokalni prebivalci pritožili, da je majica, ki jo nosi, žaljiva. Na hrbtni strani majice je bil namreč napis v kitajščini: 10 opozoril za Kitajce. Med opozorili, ki so sledila, pa sta bila tudi: Ne zijajte v tujce in Zaračunajte […]

Kitajska policija v mestu Nandžing na vzhodu države je na kratko priprla tujca, ker so se lokalni prebivalci pritožili, da je majica, ki jo nosi, žaljiva. Na hrbtni strani majice je bil namreč napis v kitajščini: 10 opozoril za Kitajce. Med opozorili, ki so sledila, pa sta bila tudi: Ne zijajte v tujce in Zaračunajte tujcem enako kot Kitajcem.

Policija je tujca (imena in porekla niso hoteli izdati) izpustila, potem ko je obljubil, da majice, ki jo je menda kupil od lokalnega trgovca, ne bo več nosil. Mnogi Kitajci so zaradi kolonialne preteklosti zelo občutljivi na vedenje tujcev. Prav v Nandžingu so bile proti njim organizirane številne demonstracije v začetku 90ih let.


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.
 • Zaveza Sloveniji: prostor za odprto komunikacijo
  Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti je podprlo javno pobudo, saj pristna in odprta komunikacija v praksi pomeni pogoje za uresničevanje strateških usmeritev ministrstva in Vlade pri uresničevanju svojih ciljev.
 • Kako utišati glas notranjega kritika
  Vsi imamo notranjega kritika. To je glas znotraj nas, ki nam šepeta, da nismo dovolj pametni, močni, sposobni, talentirani, privlačni, izobraženi. S tem prebuja dvom in nezaupanje v naše moči in sposobnosti. Del nas je prepričan, da nas ta glas varuje, zato mu verjamemo. Vendar notranjega kritika lahko tudi utišamo!