fbpx

Kitajska policija priprla tujca zaradi majice

Novice

Kitajska policija v mestu Nandžing na vzhodu države je na kratko priprla tujca, ker so se lokalni prebivalci pritožili, da je majica, ki jo nosi, žaljiva. Na hrbtni strani majice je bil namreč napis v kitajščini: 10 opozoril za Kitajce. Med opozorili, ki so sledila, pa sta bila tudi: Ne zijajte v tujce in Zaračunajte […]

Kitajska policija v mestu Nandžing na vzhodu države je na kratko priprla tujca, ker so se lokalni prebivalci pritožili, da je majica, ki jo nosi, žaljiva. Na hrbtni strani majice je bil namreč napis v kitajščini: 10 opozoril za Kitajce. Med opozorili, ki so sledila, pa sta bila tudi: Ne zijajte v tujce in Zaračunajte tujcem enako kot Kitajcem.

Policija je tujca (imena in porekla niso hoteli izdati) izpustila, potem ko je obljubil, da majice, ki jo je menda kupil od lokalnega trgovca, ne bo več nosil. Mnogi Kitajci so zaradi kolonialne preteklosti zelo občutljivi na vedenje tujcev. Prav v Nandžingu so bile proti njim organizirane številne demonstracije v začetku 90ih let.

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!