fbpx

Kjer najvišji kaktus raste kar skozi streho

Novice

Kaktusi so zaradi nezahtevnega vzdrževanja med bolj priljubljenimi sobnimi (in zunanjimi) rastlinami. 1.600 vrst kaktusov in debelolistnic pa si lahko ogledate tudi na naši Obali. Vrt kaktusov Seča leži koncu polotoka Seča, le dva kilometra od Portoroža. Za obiskovalce je odprt tako rekoč ves čas, le na zvonec pri kovinskih vratih je treba pozvoniti. Nato […]

Kaktusi so zaradi nezahtevnega vzdrževanja med bolj priljubljenimi sobnimi (in zunanjimi) rastlinami. 1.600 vrst kaktusov in debelolistnic pa si lahko ogledate tudi na naši Obali.

Vrt kaktusov Seča leži koncu polotoka Seča, le dva kilometra od Portoroža. Za obiskovalce je odprt tako rekoč ves čas, le na zvonec pri kovinskih vratih je treba pozvoniti. Nato kmalu prihiti lastnica Magda Grašič. Povedala je, da sta se z zdaj tri leta pokojnim možem Rokom, vrtnarjem po poklicu, na Obalo preselila pred 48 leti. Prav zaradi njegove ljubezni do rastlin in želje, da bo ustvaril “nekaj drugačnega”.

Od blata do raja

“Ob prihodu sem je bilo tu samo blato, a mož mi je obljubil, da bo tu nekoč raj, in obljubo je držal,” se spominja Magda, ki tudi po moževi smrti s ponosom nadaljuje moževo delo. Da je nastal vrt, kot ga lahko obiskovalci vidijo za simbolično vstopnino en evro, je bilo potrebno veliko ljubezni in odrekanj. Mož je vse rastline v Slovenijo pripeljal osebno, na potovanjih po Južni in Srednji Ameriki (večina kaktusov prihaja iz Mehike) pa se mu je pogosto pridružila tudi Magda.

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!