fbpx

Kolesarjenje PO BLOUDKOVIH POTEH – program 2007

Novice

ICRA d.o.o. Idrija organizira kolesarsko prireditev Po Bloudkovih poteh Črni Vrh 2007. Kolesarjenje bo potekalo v soboto, 26. maja 2007, s startom in ciljem pri OŠ Črni Vrh. V nadaljevnju si oglejte program prireditve in potek kolearjenja. Za prijave skrbi TIC Idrija, tel. 05 37 43 916. Vabljeni! Začetek kolesarjenja:09.00 Start na zahtevni progi (rdeča […]

ICRA d.o.o. Idrija organizira kolesarsko prireditev Po Bloudkovih poteh Črni Vrh 2007. Kolesarjenje bo potekalo v soboto, 26. maja 2007, s startom in ciljem pri OŠ Črni Vrh. V nadaljevnju si oglejte program prireditve in potek kolearjenja. Za prijave skrbi TIC Idrija, tel. 05 37 43 916. Vabljeni!

Začetek kolesarjenja:
09.00 Start na zahtevni progi (rdeča proga)
09.15 Start na srednje zahtevni progi (modra proga)
09.30 Start na lahki progi (zelena proga)

Zaključek kolesarjenja bo ob 12. uri, ko bodo vse skupine ter pohodniki prišli na cilj oz. prizorišče zakjučne prireditve. Prijave so možne na e-mailu [email protected] in telefonski številki 05 37 43 916 (Mirka Rupnik) ali po faksu 05 37 43 915. V primeru prijave preko e-maila, faksa ali telefona udeleženec plača štartnino na dan prireditve ali na TIC IDRIJA, Vodnikova 3, 5280 Idrija.

ŠTARTNINA >>>
– vsak kolesar v zameno za vplačano štartnino prejme:
– spominsko majico,
– okrepčilo (voda/sok) na poti in malica ob zaključku kolesarjenja in
– bon za žrebanje nagrad.

OPIS PRIREDITVE
Črnovrška planota, polna kraških pojavov, ujeta med obrobje Trnovskega gozda in Idrijsko kotlino, je pozimi znano smučarsko središče, poleti pa lahko smuči zamenjate s kolesom. Na planoti je več raztresenih naselij, med njimi je največje Črni Vrh na nadmorski višini 680 metrov. Kolesarjenje popestrijo številne razgledne točke, iz katerih pogled ob jasnem vremenu seže daleč preko Slovenije. Poti po Črnovrški planoti vodijo deloma po prostranih travnikih, deloma pa po gozdovih. Za kolesarje smo pripravili tri proge različnih dolžin in težavnostnih stopenj:

1.) Črni Vrh – Zadlog – Črni Vrh (zelena proga: nezahtevna)

Kolesarska proga, ki se začne na igrišču ob osnovni šoli, je primerna za vse kolesarje, mlajše, starejše, družine in posameznike, ki nimajo veliko kondicije in želijo vseeno uživati v čudovitih razgledih in se nadihati čistega zraka. Iz Črnega Vrha se bomo peljali mimo cerkve sv. Jošta proti Zadlogu in po približno 1400 metrih zavili proti Idrijskemu Logu. Po kratkem vzponu do Zadloga bomo po ravni cesti nadaljevali do Kosmačeve domačije in nazaj po asfaltni cesti do Črnega Vrha. Skupna dolžina poti je 15 km.
Zahtevnejši kolesarski progi se prav tako začneta na igrišču ob OŠ, primerni pa sta za bolj izkušene kolesarje, saj del poti vodi tudi po razgibanih kolovozih in stezah, vključuje pa tudi več vzponov in spustov.

2.) Čez drn in strn Črnovrške planote (modra proga: srednje zahtevna) – 25 km

3.) Vzpon na Špik (rdeča proga: zahtevna) – 33 km

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake

Začetni del obeh prog (25 in 33 km) poteka od starta na igrišču pri Osnovni šoli v Črnem Vrhu po makadamski cesti proti Tratam do odcepa kolovoza, ki pelje do križišča s cesto v Spodnje in Gornje Lome. Tukaj zavije trasa na levo in se po približno 500 m prečka regionalno cesto Godovič – Col in nadaljuje po makadamski poti in naprej skozi Predgriže do Idrijskega loga oziroma križišča v Koševniku. Tukaj se 25 km proga odcepi od proge na 33 km. Prva proga nato poteka po asfaltni cesti skozi Idrijski log v Zadlog do zaselka “Na sredi”, naredi krog do kmetije “Pri Kosmaču” in “Pri Gozdniku” in nazaj v zaselek “Na sredi”. Od tu se nadaljuje v zaselek Podgora do Rovta in Zediš ter nato po lokalni cesti do križišča ceste Idrijski log – Predgriže, skozi Predgriže ter po poljski poti na Trate in do Osnovne šole, kjer je cilj.
33 km proga od križišča v Koševniku poteka po cesti proti Podroteji do odcepa za Komparetovo pot. Na koncu Komparetove poti se proga nadaljuje po Klobučarjevi cesti do prevala v predel Zadloga, imenovanega Kot. Iz Kota poteka trasa do kmetije „Pri Gozdniku“, do zaselka “Na sredi” in Podgore, od tu pa preko Bukovške ravni do Mrzlega loga in malo pred prevalom Vrh gore zavije levo v pobočje Špika in nazaj v Plestenice, od tu pa v Podkrog in Zediše. Tukaj se proga združi s progo 25 km variante in poteka po identični trasi do cilja pred Osnovno šolo.

PROGRAM PRIREDITVE

  • 09.00 Začetek planinskega pohoda na Javornik
  • 09.00 Start na zahtevni progi (rdeča proga)
  • 09.15 Start na srednje zahtevni progi (modra proga)
  • 09.30 Start na lahki progi (zelena proga)
  • 12.00 – 13.00 – Zaključek kolesarjenja in kosilo
  • 13.00 Zabavni program – sledile bodo zabavne igre, žrebanje nagrad, podelitev kolesarskih izpitov učencem OŠ Črni Vrh, ki so uspešno opravili preizkus.
  • Začetek nogometnega turnirja.

Vsekakor ta dan ne bo namenjen zgolj kolesarjem.
V Črnem Vrhu se bo dogajanje začelo že v zgodnjih dopoldanskih urah, ko se bodo pohodniki odpravili na Javornik. Kolesarji in ostali obiskovalci si boste lahko ogledali zanimive predstavitve domače obrti, sodelovali v zabavnih igrah, kaj dobrega pojedli in se skratka imeli kar najlepše.

Oglejte si tudi portal – www.sloveniabike.com – NOVE POTI V NOVI EVROPI


Sledite nam


RSS Ustavi se!