fbpx

Köln: odžejajte se s Kölschem ob razgledu na katedralo

Novice

Četrto največje nemško mesto, katerega so pred 2000 leti ustanovili Rimljani, ima bogato …

Četrto največje nemško mesto, katerega so pred 2000 leti ustanovili Rimljani, ima bogato zgodovino, s tem pa seveda tudi veliko turističnih znamenitosti – od mogočne katedrale, ki nosi Unescov pečat, dvanajstih romanskih cerkva, do kölnske opere, filharmonije ter številnih muzejev in galerij.

Metropolo ob Renu vsako leto obišče več kot milijon gostov, kölnska katedrala pa je tudi na prvem mestu najbolj priljubljenih znamenitosti Nemčije. Že vrsto let je stičišče različnih kultur, kar se odraža tudi v tolerantnosti ljudi in multikulturalni kulinarični ponudbi. V mestu pa si obiskovalci seveda lahko privoščijo tudi številne okusne tradicionalne jedi Kölna – npr. rensko kislo pečenko z rdečim zeljem ali krvavice s čebulo, jabolčnimi rezinami in krompirjevim pirejem.

Številne stare mestne pivnice pa so najboljša izbira, da si po dnevu turističnega pohajkovanja, privoščite pivo Kölsch, tradicionalno postreženo v ozkih in visokih pivskih kozarcih.

VEČ

Foto: © KölnTourismus GmbH


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko se vse podre kot domine …
  Pred petimi leti, se mi je po ločitvi in dogovoru glede skrbništva sina, v zasebnem življenju ponovno nasmehnila sreča. Priznam, da nisem pričakovala, niti nisem iskala novega razmerja.
 • Pohvala da ljudem krila
  Letošnja akcija Ustavi se! je bila posvečena komunikaciji, ki je temelj kakovostnih odnosov. Velikokrat pozabljamo, kako pomemba je pri tem pohvala, zato so v Lidlu Slovenija interno nagradno aktivacijo zgradili okrog nje. Svoje zaposlene so povabili, da predlagajo sodelavke in sodelavce, ki skrbijo za dobro voljo v delovnem okolju in so vir pozitivne energije. Prejeli […]
 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.