fbpx

Koncert ameriškega deškega pevskega zbora na Bledu

Novice

V četrtek, 28. junija, ob 20.30 uri bo na terasi Grand Hotela Toplice na  Bledu nastopil deški pevski zbor Phoenix Boys Choir iz Arizone. Koncert je del tri tedne trajajoče evropske turneje, v okviru katere se bo zbor predstavil tudi slovenski publiki. Phoenix Boys Choir, ki je bil ustanovljen leta 1948, sestavljajo mladi pevci stari […]

V četrtek, 28. junija, ob 20.30 uri bo na terasi Grand Hotela Toplice na  Bledu nastopil deški pevski zbor Phoenix Boys Choir iz Arizone.
Koncert je del tri tedne trajajoče evropske turneje, v okviru katere se bo zbor predstavil tudi slovenski publiki. Phoenix Boys Choir, ki je bil ustanovljen leta 1948, sestavljajo mladi pevci stari od sedem do štirinajst let. Umetniški vodja je že osem let Georg Stangelberger, ki je pred tem več kot trinajst let vodil znameniti Zbor dunajskih dečkov. Zbor, ki ima skupno 170 članov, vsako leto organizira mednarodno turnejo, katere se udeleži do štirideset najboljših pevcev. Z gostovanjem na številnih uglednih festivalih po svetu so se tako uveljavili kot eden najpomembnejših deških pevskih zborov v mednarodnem merilu. V okviru letošnje tritedenske turneje bodo med drugim nastopili na mednarodnem mladinskem glasbenem festivalu na Dunaju, koncerte pa bodo imeli tudi na Madžarskem, Češkem in v Italiji. V Sloveniji bodo nastopili samo enkrat, in sicer na Bledu. Repertoar zbora je zelo obsežen in vključuje sakralne in posvetne pesmi.

Za koncert na Bledu so izbrali lahkotnejši program, tako da se bodo predstavili z izborom znanih mednarodnih pesmi in pesmi iz mjuziklov. V primeru slabega vremena bo koncert v dvorani Grand v Grand Hotelu Toplice. Vstopnine ni!

Več informacij: 04 579 11 49

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!