fbpx

Konec gandža turizma?

Novice

Nizozemski coffee shopi bodo od januarja dalje odprti le še za domačine. Nizozemske oblasti že od leta 2007 omejujejo prodajo mehkih drog zaradi organiziranega kriminala in skrbi za zdravje, še posebej s prihodom nekaterih močnejših sort indijske konoplje. »Nizozemska politika do mamil bo zdaj manj privlačna za tujce,« je v pismu parlamentu minister za varnost […]

Nizozemski coffee shopi bodo od januarja dalje odprti le še za domačine.

Nizozemske oblasti že od leta 2007 omejujejo prodajo mehkih drog zaradi organiziranega kriminala in skrbi za zdravje, še posebej s prihodom nekaterih močnejših sort indijske konoplje.

»Nizozemska politika do mamil bo zdaj manj privlačna za tujce,« je v pismu parlamentu minister za varnost in pravosodje Ivo Opstelten.

»Uživanje mamil bomo še posebej odsvetovali mladim, ki bodo odslej bolj zaščiteni pred zlorabo drog,« je dodal. Po novih pravilih, ki bodo začela veljati najprej na jugu države in se bodo počasi razširila po vsej Nizozemski, se bodo morali tudi domačini, ki bodo želeli kupiti opojno travo, registrirati kot člani v svojem coffee shopu.

Vir: delo.si


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • SLIKOVITO z Nomi Hrast
  Zdi se, da počasi prehajamo nazaj na stare tirnice življenja, pa vendar vsakega izmed nas v mislih spremljajo skrbi in tegobe, ki so povezane s trenutno situacijo.
 • SLIKOVITO z Lidijo Bašič Jančar
  Biti zrel v svoji nezrelosti in živeti »nezrelost« takrat, ko je za to čas, je v resnici najbolj zrelo dejanje.
 • Ekološko + lokalno je idealno!
  Na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano so pripravili akcijo za ozaveščanje širše slovenske javnosti o lokalni ekološki hrani, o tem, kako je pridelana in predelana ekološka hrana, kaj potrošniku zagotavlja zeleni znak za ekološko živilo, pa tudi o koristnosti zauživanja ekoloških živil in podpori slovenskim (lokalnim) ekološkim pridelovalcem in predelovalcem.
 • [SLIKOVITO z Nomi Hrast]
  Kalejdoskop življenja vrtimo vsak dan. Vedno znova zavrtimo mozaik trenutkov, ki nam sestavijo novo, drugačno sliko.
 • Ti povabiš, Radenska časti!
  Na spletni strani www.zaskupaj.si si zagotovite kupon – račun za pijačo bodo namreč poravnali v Radenski!