fbpx

Konec gandža turizma?

Novice

Nizozemski coffee shopi bodo od januarja dalje odprti le še za domačine. Nizozemske oblasti že od leta 2007 omejujejo prodajo mehkih drog zaradi organiziranega kriminala in skrbi za zdravje, še posebej s prihodom nekaterih močnejših sort indijske konoplje. »Nizozemska politika do mamil bo zdaj manj privlačna za tujce,« je v pismu parlamentu minister za varnost […]

Nizozemski coffee shopi bodo od januarja dalje odprti le še za domačine.

Nizozemske oblasti že od leta 2007 omejujejo prodajo mehkih drog zaradi organiziranega kriminala in skrbi za zdravje, še posebej s prihodom nekaterih močnejših sort indijske konoplje.

»Nizozemska politika do mamil bo zdaj manj privlačna za tujce,« je v pismu parlamentu minister za varnost in pravosodje Ivo Opstelten.

»Uživanje mamil bomo še posebej odsvetovali mladim, ki bodo odslej bolj zaščiteni pred zlorabo drog,« je dodal. Po novih pravilih, ki bodo začela veljati najprej na jugu države in se bodo počasi razširila po vsej Nizozemski, se bodo morali tudi domačini, ki bodo želeli kupiti opojno travo, registrirati kot člani v svojem coffee shopu.

Vir: delo.si


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko gozd zapolni praznino
  Poslušam, ko ne vem, kam. In grem tja, kjer je moja duša doma. Vprašam in slišim. In vem, kaj mi povedati ima, narava. Znova in znova. Pojdi v gozd. Bodi, kot da nisi nič. Šele prazen lahko postaneš spet poln in šele praznina naredi prostor zate, pravega tebe.
 • Obstaja naravni talent za komunikacijo ali se tega naučimo?
  Komuniciranje je del našega vsakdana. Ne moremo ne komunicirati. Vse, kar počnemo, je komunikacija.
 • Alarm in srčni reset
  Kip sem. Okamenela. Kaj se dogaja?! Ne morem se premikati! Kot bi bila ujeta pod največjo skalo, kar sem jih kdaj videla. Sanjam z odprtimi očmi? Ne, tu sem, budna, a brez moči.
 • Skozi oči življenja
  Budilka me kljub močnemu zvonjenju ni več spravila iz postelje. Glava je delala na polno, ampak telo ni več ubogalo, ni več delalo. Kapitulirala sem.
 • Kaj vse sem zaradi ne ljubezni in pretepanja doživel
  Moje življenje v otroštvu je bilo, kot je povedal psihoterapevt, povsem uničeno.