fbpx

Konec gandža turizma?

Novice

Nizozemski coffee shopi bodo od januarja dalje odprti le še za domačine. Nizozemske oblasti že od leta 2007 omejujejo prodajo mehkih drog zaradi organiziranega kriminala in skrbi za zdravje, še posebej s prihodom nekaterih močnejših sort indijske konoplje. »Nizozemska politika do mamil bo zdaj manj privlačna za tujce,« je v pismu parlamentu minister za varnost […]

Nizozemski coffee shopi bodo od januarja dalje odprti le še za domačine.

Nizozemske oblasti že od leta 2007 omejujejo prodajo mehkih drog zaradi organiziranega kriminala in skrbi za zdravje, še posebej s prihodom nekaterih močnejših sort indijske konoplje.

»Nizozemska politika do mamil bo zdaj manj privlačna za tujce,« je v pismu parlamentu minister za varnost in pravosodje Ivo Opstelten.

»Uživanje mamil bomo še posebej odsvetovali mladim, ki bodo odslej bolj zaščiteni pred zlorabo drog,« je dodal. Po novih pravilih, ki bodo začela veljati najprej na jugu države in se bodo počasi razširila po vsej Nizozemski, se bodo morali tudi domačini, ki bodo želeli kupiti opojno travo, registrirati kot člani v svojem coffee shopu.

Vir: delo.si

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!