fbpx

Konec gandža turizma?

Novice

Nizozemski coffee shopi bodo od januarja dalje odprti le še za domačine. Nizozemske oblasti že od leta 2007 omejujejo prodajo mehkih drog zaradi organiziranega kriminala in skrbi za zdravje, še posebej s prihodom nekaterih močnejših sort indijske konoplje. »Nizozemska politika do mamil bo zdaj manj privlačna za tujce,« je v pismu parlamentu minister za varnost […]

Nizozemski coffee shopi bodo od januarja dalje odprti le še za domačine.

Nizozemske oblasti že od leta 2007 omejujejo prodajo mehkih drog zaradi organiziranega kriminala in skrbi za zdravje, še posebej s prihodom nekaterih močnejših sort indijske konoplje.

»Nizozemska politika do mamil bo zdaj manj privlačna za tujce,« je v pismu parlamentu minister za varnost in pravosodje Ivo Opstelten.

»Uživanje mamil bomo še posebej odsvetovali mladim, ki bodo odslej bolj zaščiteni pred zlorabo drog,« je dodal. Po novih pravilih, ki bodo začela veljati najprej na jugu države in se bodo počasi razširila po vsej Nizozemski, se bodo morali tudi domačini, ki bodo želeli kupiti opojno travo, registrirati kot člani v svojem coffee shopu.

Vir: delo.si


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko se vse podre kot domine …
  Pred petimi leti, se mi je po ločitvi in dogovoru glede skrbništva sina, v zasebnem življenju ponovno nasmehnila sreča. Priznam, da nisem pričakovala, niti nisem iskala novega razmerja.
 • Pohvala da ljudem krila
  Letošnja akcija Ustavi se! je bila posvečena komunikaciji, ki je temelj kakovostnih odnosov. Velikokrat pozabljamo, kako pomemba je pri tem pohvala, zato so v Lidlu Slovenija interno nagradno aktivacijo zgradili okrog nje. Svoje zaposlene so povabili, da predlagajo sodelavke in sodelavce, ki skrbijo za dobro voljo v delovnem okolju in so vir pozitivne energije. Prejeli […]
 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.